Vandaag, 1 november, is het World Vegan Day én de eerste dag van World Vegan Month. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat een vegan lifestyle steeds populairder wordt. Een latte macchiato met havermelk is al net zo gewoon als een traditionele cappucino en de Hema verkoopt vegan appeltaart en chocoladeletters (geen mop). Er zijn steeds meer vegan accessoires als tassen en schoenen (zoals die van Dr. Martens) en zelfs vegan dating sites.

Het aantal vegan kookboeken groeit met de dag en regelmatig doen we daar op Kookboekennieuws verslag van. Keertje vegan uitproberen? Minder moeilijk dan je denkt! Er zijn veel toegankelijke vegan recepten te vinden. In veel vegetarische of plantaardige kookboeken vind je nu ook vaak een groot aantal vegan recepten, zoals bijvoorbeeld in de nieuwste Ottolenghi, Flavour.

Inspiratie haal je ook uit onderstaande vegan kookboeken, die we onlangs op Kookboekennieuws.nl recenseerden:

  • Vegan east van Milou van der Will: Aziatische groenterecepten en bijzondere illustraties.
  • Bish bash bosh! van Henry Firth en Ian Theasby: de populaire Bosh-boys maken filmpjes én boeken over plantaardig koken.
  • Gewoon vegan van Alexandra Penrhyn-Lowe: kidsproof vegan recepten en persoonlijke verhalen.
  • Jackfruit van Jessica Lek: zonder de populaire ‘pulled jack’ maar mét allerlei veelzijdige recepten met deze bijzondere vegan vleesvervanger.
  • Vegan bakken van Anthea Cheng: een heel boek met alleen maar vegan taarten, cakes en koekjes.

              

Meer hulp nodig? Doe dan deze maand de Vegan Challenge: schrijf je in en krijg 30 dagen lang elke dag tips en recepten. Op de website kun je bijvoorbeeld ook weekmenu’s vinden. En voor wie 100% vegan te veel is: probeer het eens een dag! Plantaardig eten is makkelijker dan je denkt!