De serie Simplissime boeken wordt nog steeds aangevuld met nieuwe delen. De opzet is steeds hetzelfde. Grote boeken met duidelijke stap voor stap instructies en alles even simpel. Het zijn niet alleen kookboeken want er is zelfs een boek met hele makkelijke kleine projecten voor op de naaimachine. Maar kookboeken voeren de boventoon. Nu is Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld verschenen. Er wordt bij de Mallets thuis gezamenlijk gekookt en de kinderen worden daar graag bij betrokken. Kinderen zijn ook veel meer geneigd om nieuwe dingen te proberen en te proeven als ze het zelf gemaakt hebben. Vanuit dat standpunt maakte J.-F. Mallet dit kinderkookboek dat ook heel erg geschikt is voor volwassenen en natuurlijk al helemaal voor fans van Disney.

Je kunt samen met de kinderen de keuken in of zelf aan de slag gaan. Veel recepten hebben niet meer dan vier of vijf ingrediënten of zelfs nog minder. Peper, zout, olie en boter staan apart vermeld. De dochters van J.-F. Mallet verzonnen allemaal gerechten die bij hun Disneyhelden pasten. Het levert een kleurrijk geheel op. Naast de stap voor stap foto’s van de ingrediënten en de grote foto van het eindresultaat staan ook de Disneyfiguren zelf bij ‘hun’ gerecht. Bij ieder recept staat een aantal Mickey Mouse oortjes die aangeven voor hoeveel personen een recept is.

Een voorbeeld van twee recepten zijn De saltimbocca van Pinocchio en Het diner van Duchess. Die laatste is een lekker gerecht met slechts drie ingrediënten!

De Simplissime boeken zijn allemaal even leuk maar Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld spant wel de kroon. Aan het einde staan een inhoudsopgave en een register op ingrediënt. En (hoera!!) een aantal pagina’s waar je je eigen recepten en aantekeningen kunt noteren. Eigenlijk een must voor ieder kookboek. Het boek bevat honderd recepten die jong en oud zullen plezieren.

Als je alle Simplissime boeken bij elkaar wilt zien dan is het even zoeken. Online boekwinkels hebben de naam van de auteur vaak op verschillende manieren in de database opgenomen en de boeken verschijnen steeds bij andere uitgevers. Wel zijn ze allemaal op dezelfde manier samengesteld dus ze passen prima bij elkaar in de boekenkast.

 

Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld | J.-F. Mallet
Luitingh-Sijthoff | €24,99
ISBN 9789024592067