Over ons

Hét platform voor al het nieuws over kookboeken: de nieuwste, maar ook de oudste, de dunste en de dikste kookboeken, en zeker ook die ene hele dure. We berichten en beschrijven kookboeken uit binnen- en buitenland, zowel oude als nieuwe exemplaren.

Recensies worden geschreven door:

Jeanette van de Lindt, alias Culinette, food- en wijnblogger avant la lettre met een passie voor kookboeken. Jeanette schrijft kookboekrecensies voor Kookboekennieuws. Non-fictie voor De Leesclub van Alles en aanschafinformatie over kookboeken, geschiedenis, reisverhalen, non-fictie en biografieën voor de NBD Biblion .

Marlene Bijlsma van Kitchen Table Happiness, naast voedingskundige ook altijd op zoek naar vintage servies en oude kookboeken.

PdeB weet alles van alcoholische dranken en deelt zijn kennis op de wijnblog van Culinette. Met meer dan 30 jaar ervaring en een hoofd vol kennis weet hij altijd weer te boeien.

Marlies. Loopt in het buitenland als eerste naar de boekhandels om kookboeken te bekijken (ook al spreekt ze de taal niet), houdt van Franse patisserie en het bakken van allerlei lekkers, heeft daarnaast een eigen moestuin.

Simone. Liefhebber van koken, kookboeken, eten, kunst en Italie. Ik struin graag langs markten en delicatessenwinkels.

Jolanda Rovers leest kookboeken als romans, kookt, bakt en eet graag en heeft een brede culturele belangstelling. Ze is pas echt op vakantie als ze in eetwinkeltjes is geweest.

Alle kookboekrecensies op Kookboekennieuws worden na verloop van korte tijd doorgeplaatst naar
naar Bazarow.

De website is indertijd opgezet door Fusina Verloop. Per 1 januari 2018 heeft zij besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Behalve ‘Kookboek van het Jaar’, die voor het eerst in 2007 werd uitgereikt, organiseerde Fusina Verloop sinds 2011 de Kookboeken7daagse. In 2013 begon ze met de ‘Kookboek van de Maand’, in 2015 lanceerde ze ‘Kookboekennieuws.nl’.

De samenwerking met Fusina Verloop is altijd heel plezierig en positief geweest en wij zijn dankbaar voor alles wat zij voor Kookboekennieuws en dus voor de kookboekenbranche heeft gedaan.

We zetten met veel plezier Kookboekennieuws voort.