Twee toffe peren – de tweelingbroers Dave & Steve- besloten onafhankelijk van elkaar vegetariër te worden. Zo ontstond het prille begin van de Happy Pear; een Iers café, winkel en merk. Onlangs kwam hun tweede kookboek De wereld van de Happy Pear uit.

De wereld van de Happy Pear laat je kennismaken met hun plantaardige wereld, hun vrienden, leveranciers en fans. Van èchte vleeseters naar plantpower, de tweeling bewijst dat het kan. Hun boek richt zich erop vaker plantaardig te eten; fruit, groenten, peulvruchten en volle granen.

Ontbijten doe je met een smoothie , zelfgemaakte kokosyoghurt, muesli of pannenkoekjes. Hartiger kan ook met dakos – eens soort Griekse bruschetta, bonen op toast en vegan ‘worstjes’. We vervolgen onze weg met soepen en salades van over de hele wereld. Vegetarische en vegan recepten wisselen elkaar af. BBQen kan heel goed vega net als groenteburgers een goed alternatief zijn voor hun vleeszusjes, zo bewijzen Dave & Steve.

De volgende hoofdstukken doen je watertanden: snacks, extraatjes en zoete dingen. Waarbij er ook aandacht is hoe je kinderen gezond(er) kunt laten eten. De beide broers leggen ons tussendoor uit dat je om voldoende calcium en eiwit binnen te krijgen geen zuivel en vlees hoeft te eten. Bovendien krijgen we tips om met dagelijkse stress om te gaan (en daarvoor hoef je niet intensief te sporten).

Achterin het boek vind je een verklaring voor ingrediënten van meer exotische herkomst maar alles zou verkrijgbaar moeten zijn bij toko, natuurvoedingswinkel of grotere supermarkt.

De heren hebben echt een boodschap uit te dragen (#eatmoreveg) wat blijkt uit alles wat ze doen. Ook hun manier van zakendoen is doordrongen van aandacht voor de mens en voor het milieu. Zo zijn ze gestopt met water in flessen en wordt er gebruik gemaakt van composteerbare koffiebekers, ook al kost dat €7000 op jaarbasis extra. Kortom ze leven voor waar ze voor staan.

Het boek doet denken aan The Green Kitchen (hun laatste kookboek The Green Kitchen at home werd onlangs kookboek van het jaar). Volgens Jamie koken deze twee geweldige jongens altijd ongelooflijk lekker. Als dat geen aanbeveling is!
Dus heb je het goede voornemen om in 2018 vlees vaker te laten staan dan is De wereld van de Happy Pear een goede investering.

Koop bij bol.com

De wereld van de Happy Pear – Stephen & David Flynn – Uitgever Scriptum – ISBN 9789463190848 – €24,95