Dat professionele barbecueën is een wereld op zich. Dennis van Koutrik is één van de grondleggers van de Europese barbecuescene en een absolute autoriteit op het gebied van barbecueën. Hij is organisator van één van de grootste Europese barbecuewedstrijden en met zijn Sea Side Smokers westrijdteam is hij Nederlands Kampioen BBQ op meerdere onderdelen.
Je kunt het dus aan Dennis wel overlaten om een handboek te schrijven waarin echt alle geheimen van barbecueën aan de orde komen.

In het boek Het vuur de baas staat echt alles wat je maar kunt bedenken over barbecueën. We zien achtereenvolgens de hoofdstukken Materiaal, Techniek, Bereidingen, Marinades, rubs, sauzen, injecties en pekels, Wedstrijdbarbecueën, Recepten, Barbecuejargon, BBQ-afkortingen en Kerntemperaturen. Dat er nog zoveel komt kijken bij echt professioneel barbecueën zal menigeen verrassen. Bij de naam van de auteur zien we ook het woord “NOSKOS” staan. Insiders weten dan dat het gaat om een merk Kruidenmixen dat door Dennis van Koutrik is ontwikkeld. Een selectie van die kruidenmixen kun je nu zelf maken want ze staan in dit boek.

Dit boek is niet zo geschikt voor de doorsnee tuin- of balkonbarbecuer die niets anders wil dan snel een hamburger of wat saté grillen maar wel voor de liefhebber die deze manier van koken zeer serieus neemt. Op Bol.com staat een inkijkexemplaar dat een goed beeld geeft van dit boek.

Het vuur de baas – Dennis van Koutrik – Carrera Culinair – ISBN 9789048837984 – €25,00

Bekijk op bol.com