Zelf maken is altijd het allerleukst. Zeker als het om eten en drinken gaat. En je eigen bier brouwen klinkt helemaal als iets wat veel mensen vast en zeker willen proberen. Het zou weleens kunnen zijn dat dit boek aan deze wens snel een einde maakt. Of juist niet? Want er komt echt heel wat bij kijken wanneer je je eigen bier wilt brouwen. Het is niet iets dat je op een verloren middag even in de bijkeuken doet.

Daarom is het goed dat het boek Brouwen van James Morton er is. Het legt tot in detail uit wat je allemaal nodig hebt om zelf bier te brouwen. En dat is heel wat. Veel materiaal maar ook een gedegen kennis van zaken en tegenwoordig komt er zelfs computersoftware aan te pas.

De echte doorzetter laat zich daar uiteraard niet door tegenhouden. Om een goede start te maken zul je eerst het boek moeten doorlezen. Dan begrijp je hoe bier in elkaar zit. Pas daarna begint het aanschaffen van het materiaal en de grondstoffen en kun je aan de slag. James Morton geeft in het boek ook zijn eigen recepten prijs waarmee je zelfs de beste Europese en Amerikaanse biersoorten kunt overtreffen.

Er zijn al heel wat boeken geschreven over het zelf brouwen van bier maar dit is een echt complete gids zoals je die nog niet eerder zag. Een heel overzichtelijk stap voor stap boek. Erg fijn voor mensen die dat zelf willen proberen maar zeker ook als je alleen maar alles over het brouwproces wilt lezen.
Op Bol.com staat een inkijkexemplaar dat een goed beeld geeft van wat je kunt verwachten.

Brouwen – James Morton – Veltman Uitgevers – ISBN 9789048314218 – €27,50

Bekijk op bol.com