Wat gebeurde er de afgelopen week in de Masterchef Nederland keuken? Je leest het gewoon allemaal hier hoor! De afgelopen week werden aflevering 7 en 8 uitgezonden en dat leverde voor de liefhebbers weer erg leuke televisie op.

Aflevering 7

Aflevering 7 begin met een opdracht waarbij de kandidaten een immuniteitspin kunnen winnen die ingezet kan worden om onder een eliminatieopdracht uit te komen. Een fijn wapen om in handen te hebben. We beginnen met een estafette teamopdracht. De leden van het winnende team maken kans op de pin. De teams worden niet van tevoren samengesteld, maar alleen de eerste drie chefs worden bekend gemaakt. Zij moeten beginnen en weten dus niet wie er na hen zal koken. Best lastig. De starter bepaalt wat er gekookt gaat worden, er is bij de wisselingen een kort communicatiemoment en daarna mogen er geen aanwijzingen meer gegeven worden. De overige kandidaten staan zich dus te verbijten op de vide terwijl de andere kandidaten met hun ideeën iets moeten doen. Het paarse team komt met een ribeye met wortelpuree die er fantastisch uitziet en die ook lof oogst van de jury. Het blauwe team presenteert zeebaars met bloemkoolpuree. De jury noemt het een spannend gerechtje. Het rode team heeft een dessert gemaakt, yoghurtijs met een appelcrumble en rabarber. Ook hier is de jury blij mee. Team blauw wint de challenge dat team gaat een tweede opdracht doen en strijden om de imminiteitspin. En de opdracht is …. een warenkennistest op het gebied van vis!

De kandidaten moeten één voor één een vis aanwijzen en benoemen. Heb je het fout, dan val je af. De twee die dan overblijven moeten koken met één van de vissoorten. Olivier kiest voor zeebaars waarmee hij een tartaar maakt gecombineerd met een open ravioli. Een eenvoudig gerecht, waar de jury wel over te spreken is. Robert heeft zeeduivel gekozen en heeft zijn gerecht niet helemaal af gekregen. Ik vind het er niet heel fraai uitzien, maar de smaken lijken wel oké aan de reactie van de jury te horen. De pin gaat naar: Olivier.

Aflevering 8

Voor aflevering 8 gaan we op pad. In de foodhallen in Amsterdam moet er streetfood gemaakt worden. De kandidaten worden verdeeld in teams en moeten streedfoodgerechtjes bedenken en maken. Er wordt onder andere naan gemaakt in een tandoori oven, gaaf! De hamburgers van team oranje ziet er echt super uit, maar de jury vindt het geheel wat vet en mist iets fris. Het groene team heeft een mooie hotdog gemaakt van lamsvlees en rundvlees. De jury vindt het lekker fris maar mist wat toppings. Meer saus graag! Het paarse team heeft naanbrood gemaakt met gevuld met kip, allerlei groenten, chutney en een lekkere saus. Deze valt enorm in de smaak en ziet er ook prachtig uit. Dit gerecht wint dan ook met glans. Robert, Frederick en Krista (team paars) mogen toekijken hoe de andere kandidaten de eliminatieopdracht moeten doen.

Er wordt een aantal luxe producten tevoorschijn getoverd die in combinatie met elkaar gebruikt moeten worden. Champagne en kaviaar, wagyu en truffel of pata negra en oesters. De kandidaten moeten een combinatie kiezen en daarmee een leuk gerecht bedenken. Het zorgt voor de nodige stress en paniek in de keuken, want niet iedereen voelt zich even comfortabel met deze producten. Er worden toch prachtige gerechtjes gemaakt, maar de jury is niet overal even enthousiast over. Niet in alle gerechten komen de ingrediënten die de hoofdrol moeten hebben ook echt als ster van het gerecht naar voren. Stella en Ashley doen het ‘t beste volgens de jury en Maretti trekt aan het kortste eind en moet het programma verlaten.

Olivier deed bij deze opdracht niet mee (wegens privé omstandigheden) en levert hiervoor zijn immuniteitspin in.

 

De productfoto’s komen van stockfoto site Pixabay