Aan tafel met de zoete zusjesMeer dan 30 recepten voor het hele gezin!

De zoete zusjes Saar en Janna zijn gek op alles wat met eten te maken heeft. Eten bakken en koken natuurlijk, maar het opeten is ook een hobby van de zusjes. In dit kleurrijke kookboek van Hanneke de Zoete nemen ze je mee de keuken in en daarna: aan tafel!

Eerst geven de zusjes je een paar tips over wat je zeker moet doen in de keuken: handen wassen, uitkijken voor scherpe messen, oppassen met rauw vlees en, ook heel belangrijk, proeven! Natuurlijk ontbreken gezonde tips niet en een lijstje met spullen die handig zijn in de keuken. Zelfs allergie-informatie komt aan bod en per recept kun je zien of er noten, vlees of zuivel in zit. Bij elk gerecht staat duidelijk aangegeven voor hoeveel personen het is, de bereidingstijd en eventueel de oventijd. Ook staat er steeds een duidelijke foto van de ingrediënten die je gaat gebruiken. Handig om nog even te checken of je wel alles hebt klaargezet. En dan: aan de slag! Het idee is dat de kinderen (gaan) helpen in de keuken en niet persé alles zelf doen. Door te helpen zijn ze meer betrokken bij hun maaltijd en dat zorgt voor blije gezichten aan tafel.

De hoofdstukken zijn onderverdeeld in ontbijt en lunch, tussendoortjes en snacks, hoofdgerechten, drankjes en toetjes. De hele dag door kun je dus aan de slag met deze zoete zusjes, die heus ook hartige dingen maken. De recepten zijn eenvoudig, gezond, smakelijk en zien er feestelijk en kleurrijk uit.

Je verzint het soms zelf niet: een bananenbrood dat verliefd wordt op een worteltjestaart. Wat moet daarvan terecht komen? Nou, een bananenbrood met worteltjes natuurlijk! De hartige maislolly’s zijn een leuke traktatie bij een bbq. Het duurt niet lang voordat ze klaar zijn. Je smeert ze in met iets lekkers als groene pesto en Parmezaanse kaas. Smullen maar! Iets gezelligs doen vanmiddag of op je partijtje? Met mini-eierkoeken kun je allemaal leuke dieren maken, zoals egels, hondjes, beren of varkentjes. Ook de hoofdgerechten zijn veelzijdig te noemen. Van Poké bowls tot hamburgers, van roti tot enchilada’s met kip.
Toetjestijd! Daar gaan de zoete zusjes natuurlijk helemaal op los. Frambozen crumble, een scroppino mocktail met citroen en drop, of een speculaas-latte? Het kan allemaal.

Het register achterin wijst je zowel de weg naar de gerechten als naar de verschillende ingrediënten. Handig, voor als je even niet meer weet hoe een recept ook alweer heette.

‘Aan tafel met de zoete zusjes’ is een gezellig kookboek voor (groot)ouders, tantes en ooms die graag samen met kinderen koken en bakken. En wil je nog meer weten over de zoete zusjes, dan kun je ze volgen op hun website of via De Zoete Zusjes op Facebook of @dezoetezusjes op Instagram.

Aan tafel met de zoete zusjes | Hanneke de Zoete
Kosmos Uitgevers | €22,50
ISBN 9789043925105