School of Wok is een kleine Aziatische kookschool gevestigd in Covent Garden in Londen die door Jeremy Pang is opgezet.
Jeremy Pang is bekend van internationale publicaties in boeken en tijdschriften en daarnaast is hij veel in televisieprogramma’s te zien. Hij heeft het vermogen om eten tot leven te brengen met zijn aanstekelijke en ontspannen benadering.
Op zijn tiende jaar is Jeremy verhuisd van Engeland naar Singapore en daar ontstaat zijn liefde voor eten, voor smaakvolle maaltijden en streetfood. De lokale ingrediënten bieden natuurlijke smaken aangevuld met aardse specerijen waarna ze samensmelten door de gewaagde techniek van het wokken.
Dit eerste School of Wok kookboek biedt een selectie recepten om je op weg te helpen in je eigen keuken.

In het boek Wok! gaat het niet alleen maar om de smaak, maar ook om de textuur. Het geeft je inzicht in snijtechnieken, de hitte, het roerbakken, stomen, frituren en in welke volgorde je je gerecht bereidt.
Er wordt uitleg gegeven over de verschillende woksoorten en hoe je deze kunt gebruiken.
We lezen over de wokklok, een handige methode om je ingrediënten op volgorde (van een klok) neer te leggen en dan draai je met de klok mee in de volgorde waarin je ze gaat bereiden. Eerst de basisingrediënten zoals ui en knoflook, dan de hardere groenten gevolgd door vlees en/of andere eiwitten en als laatste de saus of het smoorvocht.

Het boek bevat recepten uit diverse Aziatische landen en je maakt overheerlijke wok gerechten zoals Szechuan kip uit China, Thaise eend met basilicum, snelle kip pho uit Vietnam of een gebakken tempeh met satésaus uit Indonesië. Als laatste vind je nog een hoofdstuk met lekkere bij- en basisgerechten.

Wat het leuke aan dit kookboek is, is dat je erachter komt dat wokken zo veelzijdig kan zijn. Een boek dat je nog vaak uit je kast kunt pakken om inspiratie op te doen en er lekkere gerechten uit te koken – wokken dus!

Er staat een inkijkexemplaar op Bol.com

Wok!  | Jeremy Pang
Good cook  | € 22,50
ISBN 9789461432780