Altijd borreltijd van Susan AretzHet derde borrelboek van Susan Aretz, Altijd borreltijd, ligt inmiddels in de boekwinkels.
Susan Aretz is van mening dat er altijd een reden is om te borrelen met wat lekkers erbij. Zoals ze zelf in het voorwoord zegt: “Welke dag van de week, om welke reden dan ook.”

In Altijd borreltijd geeft Susan Aretz je recepten om lekkere borrelhapjes op tafel te zetten die maximaal vijf ingrediënten bevatten. Uitgezonderd zijn basisingrediënten zoals olie, azijn, peper en zout.

De inhoud is opgedeeld in de thema’s: boter en dips, vegetarische hapjes en hapjes op basis van kaas, vis, vlees en brood. Er is een hoofdstuk met recepten voor drankjes voor bij de borrelplank met als basis gin, wijn, bubbels of alcoholvrij. Bij het samenstellen van een borrelplank kun je erop letten dat er altijd iets knapperigs is en ook iets zouts, iets romigs en iets zoets. Zo krijg je een palet van verschillende smaken.

In Altijd borreltijd vind je leuke recepten zoals een recept voor sjalotjesboter. Susan heeft dit in een restaurant op Curaçao gegeten en heeft dat thuis na proberen te maken. Het is een leuk recept geworden met gebakken sjalotten, knoflook, tijm en rode wijn die je door roomboter mengt.
We zien ook een variatie op knakworstjes in bladerdeeg maar dan met snackworteltjes, sinaasappelsap, knoflook- en paprikapoeder.
Ook zien we een recept om flammkuchen te maken. Leuk om te doen en makkelijk om in meerder stukken te snijden en bij je borrelplank te serveren.
Van vers pizzadeeg kun je meer dan alleen pizza’s maken. Je kunt het bijvoorbeeld insmeren met knoflookboter, peterselie en geraspte kaas erover strooien. Het deeg dubbelvouwen en in repen snijden die je vervolgens in wokkelvorm draait en afbakt. Een soort pizzastick krijg je dan. Leuk om in een kommetje of een groot glas te zetten.

In Altijd borreltijd vind je genoeg voorbeelden voor leuke hapjes en tips om je borrelplank zo leuk mogelijk op te maken. En met de komende feestdagen in het vooruitzicht is dit boek wellicht ook leuk om cadeau te geven. Het kan goed als inspiratie dienen voor een gezellige borrelavond tijdens de donkere dagen die voor ons liggen.

Altijd borreltijd | Susan Aretz
Fontaine | € 24,99
ISBN 9789464041934