Vanwege de Week zonder Vlees van 11 tot en met 17 maart heeft de redactie van culinair magazine Foodies samen met de Vegetariërsbond een special uitgebracht, Lekker vegetarisch!

In het blad vind je meer dan 50 recepten, een compleet vega weekmenu en favorieten van vegabloggers. Ook interessant: een artikel over de ontwikkeling van het vegetarisme. Wist je dat er al in 1840 in Engeland sprake is van mensen die bewust vegetarisch eten? En dat de Nederlandse Vegetariërsbond dit jaar 125 jaar bestaat? Aandacht is er ook voor de beste vegetarische kookboeken en de Lekker Vega Kookboekverkiezing. Dankzij de advertenties weten we nu trouwens ook dat er een speciale datingsite voor veggies en vegans is, vegadates.nl. Wie regelmatig First dates kijkt, weet dat het al dan niet eten van vlees of vis voor een potentiële partner een aardige afknapper kan zijn.

De WZV en het blad richten zich vooral op flexi- en vegetariërs en de meeste recepten zijn dus niet vegan, maar achterin het tijdschrift vind je alsnog een paar grandioze recepten voor onder meer vegan mascarpone en mozzarella (in de hoofdrol: cashewnoten). Andere aanraders? Buffalo wings van bloemkool, de Open lasagne met asperges en doperwten van WZV-initiatiefnemer Isabel Boerdam en de inmiddels beroemde Fabergé-avocadoburger van Jacinta Bokma.

 

 

 

Winactie!
Update: Namens Foodies mochten we drie exemplaren van de special weggeven. Helaas kun je niet meer reageren op deze winactie. Dank voor alle leuke reacties! Er zijn gelukkig al heel veel vega-kookboekenliefhebbers! Uit de inzenders op de website, Instagram en Facebook hebben we inmiddels drie gelukkigen getrokken; zij ontvangen persoonlijk bericht en een exemplaar van de Foodies-special per post.
Veel plezier ermee!

Lekker vegetarisch! van Foodies i.s.m. Vegetariërsbond – F&L Media – €7,99

Meer eten zonder vlees? Zie ook Last minute vegetarisch, De gezonde bourgondiër en Superveg.