The Fast Five is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Zij heeft al veel boeken geschreven.
Donna Hay is bekend van haar televisieprogramma Fast, Fresh and Simple onder andere te zien op de televisiezender 24Kitchen. De boeken van Donna Hay kenmerken zich door de stijlvolle vormgeving en de fotografie. Veel recepten in The Fast Five zijn eenvoudig te maken. De ingrediënten heeft iedereen vaak wel in huis of ze zijn makkelijk verkrijgbaar.

De inhoud van The Fast Five is kort en simpel: het boek gaat over hartig en zoet en is onderverdeeld in hoofdstukken over ingrediënten of bereidingswijzen.
Met ieder product of van iedere bereidingswijze vind je vijf recepten. Alle hartige recepten zijn makkelijk om te maken en naast vlees of vis zijn er ook vegetarische recepten.
Bij sommige recepten vind je een QR-code, als je leest met je smartphone vind je een filmpje waarin je kunt zien hoe het recept gemaakt wordt. Erg leuk om te bekijken. Zoals bijvoorbeeld de “gehaktballen” van boerenkool, bonen, ricotta, citroen en Parmezaan in tomatensaus. Of een zoet gerecht: de galettes met banoffee brûlée (banoffee is samenvoeging van banaan en toffee).

In de recepten herken je Donna Hay en haar overzichtelijke manier van werken vind je terug in de receptuur. Zij geeft de recepten net wat meer smaak en pit mee door simpele aanpassingen te maken. En bij veel recepten vind je ook een tip over het vervangen van een ingrediënt of een bewaar-tip.
En zoals Donna Hay zelf in het voorwoord zegt: “Dit is de ultieme verzameling van tijdbesparende, smaakvolle versies van klassiekers en ik weet zeker dat ze nieuwe familiefavorieten zullen worden”

In het hoofdstuk ‘schnitzel’ vind je bereidingswijzen met kip, vis maar ook met groenten zoals de bloemkool-, de aubergine- en de paddenstoelenschnitzel. Leuk om eens een variant op de klassieke schnitzel te maken.
Of uit het hoofdstuk ‘toetjes uit de vriezer’: Cheesecake-ijs met citroen en ricotta, een soort monchoutaart maar dan bevroren. Bij het hoofdstuk fruitige desserts vind je recepten als peer-ricottataart, galette met vijg en kokos, appelkruimeltoetje, plaattaart met rabarber en framboos.

The Fast Five is een kookboek dat je er nog weleens bij zult pakken omdat er variaties in staan van bekende gerechten die je een keer anders wilt maken.
Het is een mooi boek om op je aanrecht te hebben liggen en inspiratie op te doen.

The fast five | Donna Hay
Unieboek Spectrum | € 34,99
ISBN | 9789000386338