Link naar het inkijkexemplaar op Bol.com

Mexico: het land dat bekend staat om zijn taco’s, tortilla’s en tequila. Victoria Elizondo schreef een boek specifiek over haar geliefde gerecht: de taco. In Nederland kennen mensen de taco voornamelijk als een harde schelp gemaakt van deeg waartussen je de vulling doet. Victoria laat zien dat de taco iets meer is dan dat. Met meer dan 60 recepten geeft ze je genoeg inspiratie om thuis je eigen Mexicaanse tacofeestje te bouwen.

Victoria schrijft dat ze geboren is in Mexico, maar opgegroeide in de Verenigde Staten. Terug naar Mexico kon niet en dus haalde ze Mexico in huis met haar gerechten. Dat is meer dan gelukt als je Tasty taco’s bekijkt, want we zien veel authentieke ingrediënten voorbijkomen in de receptuur. Geregeld zie je dat boekauteurs originele recepten aanpassen zodat ze makkelijker te maken zijn. In Tasty taco’s zie je dat Victoria geen concessies doet. Ingrediënten zoals tomatillo’s, cactusbladen, calabacita (Mexicaanse courgette) en yamboon zijn meestal niet te koop in een reguliere supermarkt. Gelukkig zijn de meeste producten nu één klik verwijderd van je voorraadkast door het internet. Laat je trouwens niet afschrikken door de lijst met onbekende(re) ingrediënten: het merendeel is prima verkrijgbaar.

We vinden in totaal acht hoofdstukken in Tasty taco’s. De eerste twee hoofdstukken zijn voor salsa’s, tortilla’s en bijgerechten. Wij testten al drie recepten uit die alle stuk voor stuk in de smaak vielen: de morita aioli (romige, rokerige aioli), Mexicaanse geroosterde chilipepers (chiles toreados) en de Mexicaanse zwartebonenpuree (frijoles negros refritos). Zoals je ziet zijn de originele Spaanse namen van de gerechten ook opgenomen in het boek. Een pluspunt, want zo kan je via Google weer op nieuwe inspiratie komen. Hoofdstuk drie is voor Ontbijttaco’s. Daarna Vlees & gevogelte, Vis & zeevruchten en Vegetarisch & vegan. In Gezond en licht laat Victoria zien dat een taco niet per se calorierijk en zwaar hoeft te zijn. De recepten in het hoofdstuk Tacofeest! zijn bedoeld voor minimaal twintig taco’s. Bereid je voor op lange kooktijden met bijvoorbeeld gegrild vlees en runderstoofpotjes.

Ik ben standaard al een beetje meer gecharmeerd van een boek als elk recept een begeleidend verhaaltje heeft waarin je meer leest over de achtergrond van het gerecht of over een specifiek ingrediënt. Tasty taco’s draait in de basis om de Mexicaanse recepten, maar geeft ook dat beetje extra met persoonlijke achtergrondinformatie en smakelijke foto’s van elk gerecht.

Wat mij betreft is Tasty taco’s een must-read voor diegene die meer over de Mexicaanse tacocultuur wil leren. Het boek geeft je tal van ideeën voor taco’s, toppings en vullingen en is geschikt voor zowel de vleeseter als de vegetariër. Laat je inspireren door de vrolijke kleuren in het boek en zet voor je gasten een heerlijke maaltijd op tafel. Het boek kost slechts €22,50, wat mij betreft een koopje. Zet hem maar op je verlanglijstje!

Online vind je een inkijkexemplaar.

Tasty taco’s | Victoria Elizondo | Good Cook | ISBN 9789461433077 | €22,50