Dat courgettebloemen eetbaar zijn weten de meeste mensen wel. En dat je viooltjes en rozeblaadjes kunt versuikeren en dan je gebak er mee kunt versieren is ook niet nieuw. Maar als je in het boek Bloemen met smaak van Anna Koster ziet welke bloemen er nog meer eetbaar zijn dan sta je toch wel even te kijken. In dit mooie kleurige boek maken we kennis met 50 eetbare bloemen en krijgen we 25 verrassende recepten voorgeschoteld.

Anna Koster is een ‘bloemenconnaisseur’ en geeft workshops, presentaties, trainingen en bloemenproeverijen. Zij laat in dit boek 20 experts op het gebied van o.a. bloemen en zaden aan het woord en zij delen hun top 5 van eetbare bloemen met ons. We krijgen daarnaast uitgebreide informatie over de desbetreffende bloemen en planten en heerlijke recepten.

Eetbare bloemen zijn vaak fijn van smaak, maar vooral ook zeer decoratief. De prachtige foto’s in dit boek spreken voor zich. Een vrij eenvoudig gerecht wordt een kleurig geheel en zelfs vaak een kunststuk om te zien. Vooral de zoete gerechten en de salades zijn oogstrelend mooi. Heel leuk is ook dat het boek afsluit met een hele reeks verkoopadresssen en verwante activiteiten zoals bloemenpluktuinen en voedselbossen en een bronnenlijst voor wie nog meer wil weten.

Wie aan de slag wil met eetbare bloemen kan met dit boek voorlopig wel even vooruit. Er staat een mooi inkijkexemplaar op Bol.com

Bekijk op bol.com

Bloemen met smaak – Anna Koster – KNNV Uitgeverij – ISBN 9789050116053 – €24,95