Hoe kun je ervoor zorgen dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? In dit boek nemen de Zweedse Lina en Mia van het populaire lifestyleplatform Food Pharmacy je mee in hun zoektocht naar een betere gezondheid voor mens en aarde. Wat we eten heeft namelijk enorme invloed op het klimaat, maar met een paar simpele aanpassingen in je dieet kun je je CO2-voetafdruk enorm verminderen.

Met het gezondheidskompas in dit boek leer je te ‘jagen’ op goede voeding. De opbrengst van die jacht tover je met de 60 klimaatvriendelijke recepten om in een heerlijke voedzame maaltijd. Goed voor jou én goed voor de planeet, what’s not to like?

Uit het persbericht:

Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding is voor iedereen die om zijn eigen gezondheid geeft en liefde heeft voor de natuur. Daar waar de succesvolle voorganger Food Pharmacy zich vooral richt op gezonde darmen, gaat dit boek een stapje verder.

In deze nieuwe uitgave van de Zweedse Mia en Lina lees je hoe je met simpele aanpassingen van wát en hóe je eet, je eigen CO2-voetafdruk enorm vermindert. Bovendien is het eten dat het minst belastend is voor de planeet, tegelijkertijd ook het gezondst voor jou! De auteurs delen heel veel (wetenschappelijke) informatie afgewisseld met leuke weetjes en handige tips verpakt met de nodige humor en verluchtigd met mooie illustraties en fijne fotografie van 60 heerlijke plantaardige én klimaatvriendelijke recepten. Zo kun je alle woorden ook omzetten in daden. Per recept staat duidelijk het klimaateffect vermeldt, zodat je inzicht krijgt in jouw CO2-uitstoot.

Om je te helpen om zelf ook ‘op jacht te gaan’ naar goede voeding krijg je een hulpmiddel in de vorm van een gezondheidsjagerkompas aangereikt. Hiermee hou je precies in de peiling of je per dag die rijke variatie aan voedingsstoffen binnenkrijgt.

Lina Nertby Aurell en Mia Clase begonnen zeven jaar geleden met hun blog Food Pharmacy. Inmiddels zijn ze het grootste gezondheidsplatform van Zweden met o.a. Engelstalige podcasts en een internationale online show met gasten. Hun boeken zijn in meer dan 15 talen vertaald.
—–

Red: Op Bol.com staat een uitgebreid inkijkexemplaar en een filmpje. Beide geven een goede indruk van wat je kunt verwachten.

Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding | Lina Nertby Aurell en Mia Clase
Becht | €21,99
ISBN 9789023016618