De serie Snel & Simpel, uitgegeven door Uitgeverij Librero (waar ze overigens heel veel erg leuke boeken uitgeven), bevat o.a. de delen Cocktails, Tapas & Apéros, Salades, Curry, Burgers en Groenten. Zie de plaatjes hierboven. De opzet van de boekjes zien we vaker. Met 2 tot 6 ingrediënten maak je snel een gerecht. Veel van de gebruikte ingrediënten heb je waarschijnlijk altijd wel in huis en soms zit er een ingrediënt bij dat je zelf moet maken. Ook daarvan krijg je dan weer het recept.
Op de website van de uitgeverij zie je dat er nog meer delen zijn maar wij beperken ons nu even tot de laatste zes.

Alle gerechten uit de boekjes in deze serie zijn inderdaad snel en simpel. Ze variëren van eenvoudige studentenkost zoals Frankfurter worstjes in stukjes waarmee je een curryschotel maakt, of het ziet er wat luxer uit zoals een stoofschotel van lamsvlees met geconfijte citroen. In het deel Cocktails staan ook heel veel alcoholvrije drankjes en er staan wat hapjes in die goed samengaan met al die heerlijke cocktails. In de aflevering Burgers komen we ook wat vegetarische burgers tegen zoals de Burger van witte bonen met komijnekaas. Een aantal gerechten zijn bekende recepten maar het overgrote deel is verrassend anders.

En iedere keer is de opzet hetzelfde. Aan de ene kant een foto van het eindresultaat en aan de andere kant kleine afbeeldingen van wat je nodig hebt en een beschrijving hoe je het gerecht moet maken. Je ziet in één oogopslag hoeveel tijd je kwijt bent en voor hoeveel personen het is.

Hier een voorbeeld van zo’n pagina.

Deze simpele en snelle manier van koken is ideaal voor doordeweekse dagen. De gevorderde thuiskok zal de recepten wellicht gebruiken als inspiratie en daar zelf aan verder sleutelen. De beginnende kok kan op een gemakkelijke manier hele lekkere gerechten maken en ervaring opdoen met koken.

Wij hebben bovengenoemde zes delen van Snel & Simpel verloot onder de lezers van Kookboekennieuws. We maakten zes mensen blij want de winnaars kregen allemaal één boekje.

 

De winactie is gesloten. De winnaars zijn:

Christel Hoeflaken (burgers)
Rianne Vermaat (groente)
Jolanda Baltus (salades)
Anita H. (cocktails)
Brenda Brands (tapas & Apéros)
Marianne v.d. Marel (curry)

Wij nemen contact op en wensen jullie veel plezier met het gewonnen boek!

De boekjes zijn er in hardcover en paperback en uitermate plezierig geprijsd.

Snel & Simpel – Diverse auteurs – Uitgeverij Librero – €6,95 – €9,95