De foodstylist van Jamie Oliver die zelf een kookboek schrijft, dat wekt hoge verwachtingen. En die worden meer dan waargemaakt. Het boek Slow is uitgegeven in een luxe hardcover met leeslint. Uiteraard zijn de foto’s om van te watertanden en de recepten verrassend, maar er is meer.
Slow heeft een ziel. Toen Georgie en haar man een aantal jaar geleden hun ongeboren kind verloren werd eten koken een onderdeel van het rouwproces. Alle tijd nemen om een recept uit te zoeken, ingrediënten te kopen en uren in de keuken staan werkt meditatief. Als je dan ook nog voedzame ingrediënten kiest biedt eten troost. Elke maaltijd die met aandacht is klaargemaakt, dus zonder pakjes en zakjes, is goed voor je. Dat vind je terug in Slow. Overigens staan er ook snellere doordeweekse gerechten in.

De indeling gaat van ontbijtjes via soepen, snelle lichte maaltijden naar slow en troostrijk eten, veelzijdige groentes en heeft als spetterend slot een hoofdstuk vol bakrecepten. Achterin tref je dan nog extra recepten aan zoals bouillon, yoghurt, boter, mosterd en jam uit de oven. Veel is troosteten volgens Georgie, maar wie zegt dat je verdriet moet hebben om te genieten van een voedzame kom soep of een lamsvleesschotel met dadels en kruidenfarro.

Slow staat vol met voedingskundig verantwoorde ingrediënten (met uitzondering van het zalig zondige hoofdstuk ‘Bak jezelf beter’) die fantastisch lekkere maaltijden opleveren. De gerechten zijn niet moeilijk te bereiden en ook de benodigdheden zijn goed te verkrijgen.
Wat prachtig dat je verdriet kunt transformeren tot een boek vol liefdevolle gerechten om het leven te vieren.

Dit boek zal vaak uit de overvolle boekenkast komen om luie zondagen in de keuken door te brengen.
Bekijk op bol.com

Slow – Georgina Hayden – Uitgever: Becht – € 24,99 – ISBN9789023015338