Na zijn eerste succesvolle boek over fermenteren, Verrot lekker, brengt Christian Weij nu een ‘fermentatiekookboek’ uit met meer dan 150 recepten. Aanstaande zondag 26 mei wordt Verrot gezond  gepresenteerd op de derde editie van het fermentatiefestival Rotzooi in Ede.

Inhoud:

‘In zijn nieuwe kookboek Verrot gezond geeft Christian Weij, naast een heldere uitleg van hoe de bacteriën in ons lichaam werken, een groot aantal recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groente & kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis. Door dagelijks verschillende soorten gefermenteerde producten te eten en te kiezen voor voeding die je eigen darmbacteriën stimuleren, kunnen we de natuur een handje helpen en onze gezondheid verbeteren.

Van zijn eerste boek Verrot lekker zijn inmiddels ruim 15.000 exemplaren verkocht.

Christian laat je zien dat als je deze klassieke techniek, op innovatieve en verfijnde wijze toepast, de mogelijkheden oneindig zijn!
Nico Klaver, restaurateur & chefkok restaurant ‘t Kalkoentje*, Rhenen

Christian presenteert oude wijsheden in een fonkelnieuw jasje. Fermentatie-bacteriën kunnen ons helpen bij het bereiden van lekkere, houdbare en veilige producten, maar zijn ook onze bondgenoten op het gebied van gezondheid. Christian laat je ervaren dat gezonder worden en genieten van eten en bereiden prima samen kunnen gaan.
Ir. Ralph Moorman, levensmiddelentechnologie, gezondheidscoach en bedenker hormoonfactorconcept

Bekijk op bol.com

Verrot gezond: het fermentatie kookboek – Christian Weij – Bertram + De Leeuw Uitgevers – ISBN 9789461562517 – €29,95 (verkrijgbaar vanaf 27 mei)

Meer fermenteren? Zie ook Noma’s handboek voor fermenteren, Kefir & kombucha, Tsukémono en Over rot.

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.