Hummus, houmous of choemoes, maar liever niet humus: hoe je het ook schrijft, deze dip op basis van kikkererwten en tahin is inmiddels een vertrouwde gast aan ontbijt- of lunchtafel, bij de borrel of als begeleider van falafel of versgebakken Turks brood. De voedzame vegan allemansvriend is zo populair dat sommige winkels of restaurants, zoals Sir Hummus en Hummus House, praktisch niets anders verkopen. Lekkerder dan het kant-en-klare bakje van de super is natuurlijk een zelfgemaakte variant. Inspiratie hiervoor vind je volop in Hemelse hummus van Dunja Gulin:

‘Dunja Gulin, afkomstig uit Istrië en hummus-expert, bedacht naast de klassiekers ook nieuwe smaakcombinaties. Denk aan hummus met ananas en mango of walnoot-paprika-hummus. Ook bedacht ze manieren om hummus in gerechten te verwerken, zoals een hummuspizza!’

Meer dips? Hummus vind je ook in Nosh, de beste guacamole staat in Fiesta en voor allerhande smeersels kun je terecht bij Masterclass dips.

Hemelse hummus: 30 verrassende recepten – Dunja Gulin – Becht – ISBN 9789023016458 – €10,00

Via bovenstaande partnerlink kun je het boek (plus inhoudsopgave) bekijken. Kopen? Steun in deze tijd je lokale boekhandel. Is deze niet open? Vaak kun je ook bij jouw boekhandel online bestellen. Via platform Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers en boekhandelaren. #kooplokaal #steunjeboekhandel #ikleesthuis

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.