De klok vooruit, de bomen in bloei: het is ondanks alles ook gewoon lente. Deze Zoete-aardappelrolletjes uit Zoete aardappel van Guillaume Marinette zien er niet alleen fris en vrolijk uit, maar zijn ook nog eens gezond én lekker. De zoeteaardappelpuree maak je eerst: kook of stoom blokjes zoete aardappel in 15-20 minuten gaar, laat uitlekken en pureer. Geen geitenkaasliefhebber? Gebruik dan stevige roomkaas.

Zoete-aardappelrolletjes

Ingrediënten (voor 6 personen)
4 courgettes
700 g zoeteaardappelpuree
100 g gemalen walnoten
200 g verse geitenkaas, liefst Chavroux
zout, peper

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 °C.
– Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken.
– Meng de puree en gemalen walnoten en breng een dunne laag van dit mengsel aan op elke plak courgette. Breng op smaak met zout en peper.
– Leg aan het uiteinde van elke plak een klein stukje geitenkaas en rol het geheel dan zo strak mogelijk op.
– Leg de opgerolde courgettes strak tegen elkaar in de lengte van een ovenschaal.
– Bak ze circa 20 minuten in de oven.

Recept en foto’s uit:
Zoete aardappel: 33 recepten voor lekkers met zoete aardappel – Guillaume Marinette – Uitgeverij Citrus – ISBN 9789493180017 – €14,95