Polles TaartenboekPolle werkt al jaren in de paleiskeuken van Symbolica in de magische Efteling. Daar maakt hij natuurlijk de pannenkoeken die eerder al eens in boekvorm verschenen in Polles Pannenkoekenboek maar ook taarten, heel veel lekkere en sprookjesachtige taarten en ander zoet lekkers. En die taarten zijn nu verzameld in dit kleurrijke en vrolijke boek: Polles Taartenboek.

Hoe leuk is het om je kinderen of kleinkinderen op deze manier geïnteresseerd te krijgen in het bereiden van eten! Samen de keuken in, gezellig bakken en daarna heerlijk smullen van al dat zoets.

We beginnen met Polles baktips en dan de regels van O.J. Punctuel. Vervolgens een hoofdstukje met wat basisrecepten. Banketbakkersroom heet ‘droomroom’ en natuurlijk is er een speciale Symbolicaanse Botercrème en glansglazuur. In het hoofdstuk over taarten staat de (glutenvrije) Schots en Scheve Schuimtaart, de Fabelachtige Vlindertaart (waarvoor je smarties, een zuurstok en een kabelspek nodig hebt) en een Smakelijke Smulband.

Bij de koekjes staan recepten voor Pardijns Hartendiefjes,  Oud-Symbolicaanse koekjes en Koninklijke Kokosmakronen. Ook leuke traktaties staan in dit boek. Neem bijvoorbeeld de Hoorntjes van Overvloed, Mini-tompouces, Zilverglans Cupcakes of heerlijke Toverijsjes.

Los van de leuke recepten staat dit boekje vol met prachtige tekeningen van Polle en allerlei andere kleurrijke Efteling figuren. Dat is wat dit boek aantrekkelijk maakt voor kinderen. De recepten zijn geschreven op ‘perkament’ en lezen makkelijk weg. Kinderen alleen in de keuken vind ik nooit zo’n goed idee – hoewel dat natuurlijk per kind heel erg kan verschillen – maar samen koken en bakken is een van de leukste dingen die er is. Met Polles Taartenboek is het vast niet moeilijk om ze de keuken in te krijgen!

Bekijk op bol.com

Polles Taartenboek – Efteling – Uitgeverij Spectrum – ISBN 9789000363612 – € 13,99