LEON Happy One-PotOp een aantal drukke plaatsen in Nederland kun je een vestiging van LEON Naturally Fast Food aantreffen. Bijvoorbeeld op Rotterdam CS, op Schiphol Plaza en in de vertrekhal, in Hoog Catharijne en op Utrecht CS. Over de hele wereld heeft de keten zo’n 55 fastfood restaurants. Ongetwijfeld zullen er nog meer vestigingen komen in de toekomst. LEON timmert niet alleen aan de weg met het openen van meer vestingen maar ook met het maken van kookboeken. Ook op die manier verspreiden ze hun visie. LEON wil het mogelijk maken dat iedereen goed eet en leeft. Ze betrekken alle ingrediënten van plaatselijke leveranciers. Ze gebruiken uitsluitend scharreleieren en biologische melk en bij vlees wordt streng gelet op het welzijn van dieren. Ook bieden ze veel vegetarische en veganistische snacks. Wie echt helemaal tarwevrij, glutenvrij, zuivelvrij en vegan of vegetarisch wil eten kan bij LEON zonder problemen een keus maken.

Bij fastfood denken we vrijwel altijd aan vet, veel en verkeerd. En dat willen de eigenaren veranderen. Fastfood kan heel lekker en toch gezond zijn. We zagen al eerder het boek “LEON Happy Salads” en nu is er “LEON Happy One- Pot”. Een boek vol gezonde gerechten met vaak een mediterraan tintje. De gerechten kun je allemaal in één pan, pot, braadslee of ovenschaal maken. Of het nu een simpel ontbijt is, een uitgebreide lunch of een etentje met vrienden, je vindt het allemaal in “LEON Happy One-Pot”.

In dit kleurrijke boek zien we achtereenvolgens de hoofdstukken Natuurlijk en snel, Vers en simpel, Chic (restaurantwaardig eten), Knus en warm, Laag en lang en Simpel voor ‘s avonds. Veel mooie foto’s van de gerechten en duidelijke recepten trekken aan je voorbij. Alles ziet er even watertandend lekker uit. Van een simpele stoof met chorizo en kikkererwten, tot een pastei uit de koekenpan met kip en voorjaarsgroenten. Of kies voor lamskoteletten en kool met bonen, een doperwten-aardappelcurry, een hotcake met doperwten en risotto of een carbonara met gerookte makreel.

Sommige recepten zijn heel makkelijk en staan zo op tafel en bij andere gerechten worden wat meer ingrediënten gebruikt en die kosten dan wat meer tijd. Maar alles altijd in één pan, pot, braadslee of ovenschaal. Veel afwas is er nooit. In het inkijkexemplaar kun je alvast wat recepten zien.

Bekijk op bol.com

LEON Happy One-Pot – Rebecca Seal & John Vincent – Veltman Uitgevers – ISBN 9789048316861 – € 17,50