Inhoud:

‘Zelf je eigen kaas maken is echt zo moeilijk niet. Met een paar pakken melk en een beetje oefening is iedereen in staat om zijn eigen kaasje te maken. Veel van de benodigde materialen zijn met een beetje knutselwerk en creativiteit eenvoudig te maken.

Van makkelijk en snel tot iets moeilijker en met wat meer geduld. Verse kaas, Goudse kaas, maar ook een aantal klassiekers van elders uit Europa, zoals blue stilton en camembert. Kaas uit eigen keuken is een stap-voor-stap handboek dat je alle ins en outs van het kaasmaakproces leert. Wat komt erbij kijken, welke spullen heb je nodig? Wat zijn de valkuilen en wat is cruciaal? Bovendien biedt het extra recepten van Vlielander topchef Robert Buurma om je zelfgemaakte kazen te verwerken in heerlijke gerechten.

Nils Koster is al jaren geïnteresseerd in alles wat eetbaar is uit de natuur. Zijn eerste kaas maakte hij in 2013 en na eindeloos proberen en aanpassen van recepten heeft hij inmiddels op Vlieland een oude bunker waar de meest fantastische kazen liggen te rijpen en waar hij proeverijen, workshops en rondleidingen geeft.’

Bekijk op bol.com

Kaas uit eigen keuken – Nils Koster – Fontaine Uitgevers – ISBN 9789059569003 – €25,-

Meer kaas? Zie ook Kaaskenner word je zo en Hollandse kaas van Betty Koster.

 

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.