Link naar het inkijkexemplaar op Bol.com

Ben je een theeliefhebber dan is het een idee om Het Theeboek aan te schaffen en meer te weten te komen over de wereld van thee. Veerle Stoffers geeft veel uitleg over theesoorten, waar ze vandaan komen en wanneer je ze kunt gebruiken.

Veerle Stoffers is de schrijver van dit mooie handzame boek en bekend van het eerder uitgegeven Puur Thee. Het Theeboek is een gids over de veelzijdigheid van thee. Van welke thee krijg je bijvoorbeeld energie en van welke wieg je in slaap. De auteur, die twee jaar een opleiding tot theesommelier volgde, vertelt het je allemaal in Het Theeboek.

Thee kun je op alle momenten van de dag drinken. Het kan verfrissend zijn in de zomer en verwarmend in de winter. Het kan gezelligheid bieden maar ook troost. En het kan ook een goede begeleider bij de maaltijd zijn. In Het Theeboek vind je daar diverse voorbeelden van. Zo kun je bij een stoofschotel (met of zonder vlees) een donkere oolong thee drinken. Die zorgt samen met de stoofschotel voor een robuuste smaak.
Daarnaast vind je ook gerechten om thee aan toe te voegen. Er is een recept voor chaipasta als variatie op een chocopasta. Met room, chai en witte chocolade. Of wat dacht je van theebladeren die je kunt toevoegen aan een misobouillon met verse groenten.

Ook kun je Japanse theebladeren nog een keer gebruiken nadat je er thee van hebt gezet. Bijvoorbeeld in een pesto met courgette, knoflook, pijnboompitten, olie en citroen. Door de theebladeren krijgt de pesto een hele zachte smaak.

Als dessert kun je een sterke vruchtenthee maken die je een nacht laat staan. Simpel door bosvruchten in een pan met suiker en niet gezeefde vruchtenthee zacht te laten koken en het geheel te mixen. Vervolgens mascarpone met het vruchtentheemengsel tot een mooie crème kloppen, in schaaltjes gieten en deze in de koelkast op laten stijven. Het ziet er prachtig en smaakvol uit.

Ik ben door dit boek meer te weten gekomen over wat je met thee kunt doen en het is bijzonder om te ontdekken dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen het drinken van thee. Het Theeboek is erg leuk om voor jezelf te kopen als je van thee houdt maar zeker ook om cadeau te doen aan een theeliefhebber.

Het theeboek | Veerle Stoffers
Uitgeverij Lannoo | € 25,99
ISBN | 9789401492553