Dagelijks een blog over eten en reizen met als motto Eat well, travel often. De blog OhMyFoodness is persoonlijk en herkenbaar het werk van Sabine Koning. En zo is haar tweede kookboek, Reishonger, ook.
Je leest alles over haar reizen, over de spannende en gekke dingen die zij onderweg heeft meegemaakt en dan natuurlijk vooral op het gebied van eten. Kogelvis eten in Japan, je mond branden aan crazy fried rice in Indonesië, in Amerika leren wat de overtreffende maten in frisdrankbekers zijn en toch ook in Europa, dichtbij huis, verrast worden.

Voor Koning lag de grootste uitdaging in het kiezen van haar favoriete gerechten per reisbestemming. 65 recepten verdeeld over 12 landen.
We beginnen in Azië. Zij heeft duidelijk een grote passie voor dit continent. Zij heeft zelfs een half jaar in Thailand gewoond. We worden meegenomen naar Indonesië, Japan, Thailand en Vietnam. Naast verwachte recepten als nasi goreng, spring rolls en pad thai. Kom je ook onverwachtere recepten tegen als: een pittig gemarineerde makreel, zwart sesamijs, een dessert van mango en sticky rice en een broodje gevuld met mooi gemarineerde speklapjes en pit.
Het maakt eigenlijk ook niet uit of de recepten je wel of niet verrassen. In dit boek staan ze mooi bij elkaar, in duidelijke en korte recepten, met mooie foto’s en met oprechte persoonlijke anekdotes erbij. We gaan op naar Europa…

Italië, Frankrijk en Spanje mogen niet missen. Daarnaast worden we meegenomen naar Engeland, Oostenrijk en Scandinavië. Pak je keukenshort want we gaan kroppkakor, raggmunk en Kaiserscharmarrn maken. Ook geen idee? Maakt niet uit, want het ziet er allemaal even leuk en lekker uit.

Na Europa vliegen we nog wat kriskras de wereld over; USA, Curacao en Gambia doen we nog aan. Heerlijke milkshakes, mooie vis-, vlees-, en groentegerechten en lekkere snacks. Van alles wat zoals dat in het hele boek het geval is.

Het enige onoverzichtelijke in dit boek is de inhoudsopgave. Hij ziet er heel leuk uit met allerlei reislabels, maar dat komt geheel niet ten goede aan de informatie die gegeven moet worden. De inhoud is zo onduidelijk dat er zelfs een land mist: Vietnam.
Maar heb je zin om vanuit je luie stoel te reizen en daarna lekker de keuken in te duiken, dan sla je gewoon snel de inhoudsopgave om.

Alvast de eerste reis maken? Op de site van de uitgever staat een inkijkexemplaar.

Sabine Koning – Reishonger – Uitgever: Nieuw Amsterdam – ISBN 9789046822067 – €22,50