We kennen Nora French al van o.a. het boek Gezond fastfood. Voor mij ligt haar nieuwste Hét blenderboek. Net als haar andere boeken zijn ook nu de recepten allemaal glutenvrij.
Nora begint met de vraag waar jouw blender staat. En tja, ik moest eerlijk bekennen dat die ergens verstopt is en maar weinig uit de kast komt. En als hij gebruikt wordt dan is het voor het maken van smoothies maar dat vind ik toch meer iets voor de zomer. Nora maakt het hele jaar door smoothies en wil graag dat we gezonder gaan eten en vooral veel meer groente tot ons nemen. Daar is de blender ideaal voor.

Na een inleiding met veel informatie en handige weetjes over de blender beginnen we met het maken van smoothies. Er blijkt een smoothie-formule te zijn en als je die volgt is het eindresultaat altijd lekker. Na een heleboel lekkere recepten met mooie foto’s volgen de hoofdstukken Smoothie- en oatmealbowls, Pannenkoeken, Wafels, Zoete en hartige baksels, Soepen, Dips, sauzen en dressings, Warme en koude drankjes en als laatste Toetjes.

Nora maakt, zoals we uit haar eerdere boeken weten, geen gebruik van geraffineerde suiker maar wel van ahornsiroop, dadels, honing etc. Ze bakt niet met ‘gewoon’ meel maar met glutenvrije meelsoorten zoals kokos-, boekweit-, kikkererwten- en quinoameel.
Naast een aantal heerlijke zoete recepten zoals een no-bake chocoladetaart met notenbodem en ananas met kokoswafels zijn er ook hartige baksels. De Italiaanse muffins met kaas en olijven zien er heerlijk uit. Ook de kleine bijgerechten zoals geroosterde paprikadip, knoflook-mosterdmayonaise en de bloemkool-roomsaus met krokante spekjes mogen er zijn.

De desserts zijn ook al om van te watertanden. Om van de drankjes maar helemaal niet te spreken. De bleekselderij met munt en citroen komt deze zomer echt op tafel.
In Hét blenderboek wordt uitgegaan van een high-speed blender maar uiteraard kun je de recepten ook in een gewone huis-tuin-en-keukenblender maken al heeft een high-speed blender natuurlijk wel wat meer power.

Wederom een mooi en met zorg samengesteld boek met heerlijke en goed maakbare recepten. Nora French laat ook nu weer zien dat gezond en lekker heel goed samengaan.

Hét blenderboek – Nora French – Karakter Uitgevers – ISBN 9789045217284 – €22,50