Geluksfactor 10 van Caroline van DorenmalenCaroline van Dorenmalen is een jonge vrouw die bekend is van haar Engelstalige blog Foodie-ness. Op haar blog schrijft ze over van alles en nog wat maar voornamelijk over gezondheid en de relatie met voeding, beweging, positieve mindsets en motivatie. Caroline was een paar jaar geleden 15 kilo te zwaar en leed daar zeer onder. Het ontbrak haar aan doorzettingsvermogen, energie en discipline.
Ze werd het op een gegeven moment zo zat dat ze het roer helemaal omgooide. En het is niet zo dat dat van de één op de andere dag succesvol en vlekkeloos verliep. Het heeft haar heel wat inzet gekost om de juiste weg te vinden en die vol te houden.

Ze stopte met het eten van suiker en bewerkt voedsel en ook met eten voor het slapen gaan. En ze ging bewegen. De kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon en Caroline besloot om via haar blog en nu met het boek Geluksfactor 10 andere jonge vrouwen te gaan helpen hun droom waar te maken.
Het boek is heel logisch opgezet en verdeeld in vier grote hoofdstukken: Dromen en doelen stellen, Durven, Doen en Dankjewel. We lezen veel inspirerende woorden (positieve mindsettips) en aanmoedigingen en krijgen 4 voedingsschema’s met recepten en work-outs voor thuis. Ook staan er lijstjes met opdrachten voor de komende week in. Er zijn ook boodschappenlijstjes en yoga oefeningen. En uiteraard de recepten van gezonde gerechten en snacks.

Caroline heeft geen opleiding op het gebied van voeding of sport maar gaat uit van haar eigen gezonde verstand en ervaringen. En dat doet ze goed. Geen voedselhypes of uitsluiten van voeding. Gewoon gezond eten maar goed opletten wat je eet. Het boek zal jonge vrouwen met licht overgewicht zeker inspireren om gezonder te gaan leven. En wat is nou vier weken? Ongetwijfeld zul je goed resultaat boeken als je deze mindset van vier weken volgt. En zeg nou zelf. Wat heb je te verliezen?

Bekijk op bol.com

Geluksfactor 10 – Carolina van Dorenmalen – Uitgeverij Carrera – ISBN 9789048841660 – €22,50