Vrijwel iedereen kent natuurlijk het leuke tijdschrift Foodies Magazine. Het staat iedere maand vol  heerlijke recepten die je allemaal zou willen maken. Ter ere van het honderste nummer van Foodies Magazine is er nu het Foodies kookboek met de 100 beste gerechten uit het tijdschrift.
Het zal een hele klus geweest zijn om die 100 (nou ja, het zijn er iets meer) beste recepten uit te zoeken want in die honderd nummers staan bijna zesduizend recepten.

De samenstellers van dit boek hebben zich bij het uitzoeken afgevraagd wat hun eigen favoriete recepten zijn. Ze keken naar de mooiste foto’s en naar de recepten waar ze veel lezersreacties op hebben ontvangen. De foto’s en recepten zijn aangevuld met tips en illustraties en de inhoud is, zoals je ook verwacht van Foodies, heel divers.
De hoofdstukken zijn verdeeld in Klassiek, Salades, Soep, Groente, Vis, Kip, Vlees, Stoven, Oven, Zoet en Gebak. De vormgeving van het boek, van lettertype tot indeling, doet heel erg denken aan het Foodies Magazine. Het boek is overzichtelijk en het is makkelijk om een recept terug te vinden door de handige index achterin. Er staat dat het een register is maar het is een index. Hoe dan ook, het is handig.

Zoals je kunt verwachten van het Foodies kookboek zijn de recepten allemaal heerlijk en inspirerend. Net als bij het lezen van het tijdschrift wil je ook nu weer direct de keuken in en aan de slag. Want dat is de bedoeling van Foodies. Hoe mooi de foto’s ook zijn, het gaat erom dat je zin krijgt om te gaan koken. En dat krijgt je onherroepelijk bij het lezen van het boek.

Zoals gezegd bevat het boek meer dan 100 recepten. Van Venkel-radijssalade met limoen-mayodressing tot Merquezworstjes met tuinbonen en aardappelpuree. Of Appelcrumble met kaneelcustard. En wat dacht je van de overbekende Gevulde koeken. Maak het allemaal zelf. De recepten maken een doordeweekse maaltijd tot iets bijzonders maar er staan ook genoeg gerechten in het boek die heel geschikt zijn om van een wat uitgebreider etentje iets speciaals te maken.

Echt een lekker boek waar je veel plezier aan zult beleven.

Foodies kookboek – Nieuw Amsterdam – ISBN 9789046822333 – €17,99

Bekijk op bol.com