CheesecakeEen enkele reis naar de cheesecakehemel, belooft auteur Sabine Koning ons op de achterzijde van haar nieuwste boek. Take me there Sabine!

Sabine Koning timmert al aardig wat jaren aan de foodblog weg met haar blog Ohmyfoodness.nl. Ook is ze inmiddels een ervaren kookboekschrijver, want dit is alweer haar derde boek. Eerder verschenen al ‘Guilty Pleasures‘ en ‘Reishonger‘. Voor dit boek koos ze één onderwerp namelijk haar favoriete taartsoort, de cheesecake.

Cheesecakes zijn heel veelzijdig. De basis is een bodem van fijn gemalen koekjes met roomboter en een vulling met roomkaas. Verder ben je eigenlijk vrij om te doen wat je wilt. Cheesecakes zijn best gevoelige taartjes en daarom is er vooruitlopend op alle recepten een hoofdstuk opgenomen met tips waarmee cheesecakes eigenlijk niet kunnen mislukken. Zo geeft Sabine Koning bijvoorbeeld aan dat je ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn en dat cheesecakes langzaam gebakken moeten worden. Neem dat even door voordat je aan de slag gaat dus.

Daarna twee basisrecepten: een gebakken cheesecake en een cheesecake die niet gebakken hoeft te worden. Handig voor als je zelf wilt gaan experimenteren. Een goede basis is dan onontbeerlijk. Heb je geen zin om het allemaal zelf te bedenken blader dan even verder. De ideeën van Sabine zijn bijzonder creatief en origineel. Zo vind je in het hoofdstuk Chocolade- & Koekjesdieet een After Eightcheesecake en een Speculooscheesecake. In het hoofdstuk Met een Huppeltje vind je cheesecakerecepten waarin drank is verwerkt. Zo is er een Baileyscheesecake, een Gin-toniccheesecake en een cheesecake met Whisky en bacon! Verder vind je hier de mojitocheesecake die ik afgelopen vrijdag op kookboekennieuws.nl plaatste.

Iets fruitiger recepten vind je in het in het hoofdstuk Fris & Fruitig met bijvoorbeeld een Honing-cheesecake met verse vijgen, een appelkruimelcheesecake en een Eton-mess-cheesecake. Verder nog een aantal no bake cheesecakes.

Het derde kookboek van Sabine Koning is wat mij betreft een schot in de roos. Het toont prachtig hoeveel creativiteit je kwijt kunt in het bereiden van voedsel in het algemeen en in bakken in het bijzonder. In Cheesecake vind je heel veel originele ideeën met zowel verrassende als beproefde smaakcombinaties. Bovendien spat het plezier van het maken van de pagina’s af. Houd je van cheesecake en bak je graag? Kopen dit boek! Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Bekijk op bol.com 

Cheesecake – Sabine Koning – Uitgeverij Nieuw Amsterdam – ISBN 9789046824559 – € 20,–