Bake Off Vlaanderen is toe aan de halve finale: drie dames en ‘jongste bediende’ Lucas strijden woensdag 11 oktober om een plek in de finale. Voor deze madeleines uit het boek dat bij het programma hoort, hoef je geen topbakker te zijn, die kan iedereen in een half uurtje maken. Doe vooral zoals in het boek staat en gebruik ‘de lekkerste honing die je kunt vinden’.

Madeleines met honing

Ingrediënten voor 18 cakejes*:
2 eieren
1 eidooier
50 g honing
50 g poedersuiker
125 g zelfrijzend bakmeel
½ tl vanille-essence
90 g zachte boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de eidooier, de honing en de poedersuiker luchtig in de keukenmachine. Voeg het bakmeel en de vanille-essence toe. Voeg tot slot de boter toe en meng opnieuw.

Verdeel het beslag over madeleinevormpjes en bak 10 à 15 minuten tot de cakejes goudbruin zijn. Ontvorm ze, laat afkoelen op een rooster en serveer. Je kunt de madeleines 3 dagen in een afgesloten trommel bewaren.

* Als je, net als ik, geen madeleinebakvorm hebt, kun je natuurlijk prima een muffinvorm gebruiken en/of papieren cupcakevormpjes. Ik bakte op die manier 12 cakejes.

 

 

Recept & foto uit:
Bake Off Vlaanderen – Goed zoet!
– SBS & Angèle/Standaard Uitgeverij – ISBN 9789022335642 – €24,99