De heren Nud Dudhia en Chris Whitney worden ook wel de tacobroeders genoemd. Ze zijn de onbetwiste koningen van streetfood en met name taco’s. In 2013 openden ze hun streetfood tacokeet om nu, in 2016, al meerdere vestigingen te hebben in Londen. Het boek Breddos Tacos start met het verhaal van het ontstaan van Breddos Tacos. Een interessant en af en toe komisch verhaal waaruit ook duidelijk de passie voor taco’s blijkt. Daarna volgt een opsomming van wat je in je voorraadkast moet hebben en andere wetenswaardigheden die je moet kennen om overheerlijke taco’s te maken. Een taco is eigenlijk hetzelfde als een tortilla. Een tortilla is een eetbaar bord en de recepten starten met verschillende tortilla’s om zelf te maken. Je kunt uiteraard ook de kant en klare tortilla’s uit de winkel gebruiken maar ja, als je nu toch bezig bent een tacofeestje te bouwen, doe het dan maar gelijk goed.

Vervolgens gaat het echt los met de hoofdstukken Rund, Wild & Gevogelte, Varken & Lam en Vis. Als afsluiting krijgen we nog de hoofdstukken Groente & Bijgerechten, Drankjes en niet te vergeten een aantal overheerlijke Salsa’s en Specerijen. Het is helemaal geen wonder dat de taco’s van Nud en Chris zo’n succes zijn geworden. We zien recepten voor vullingen als Knapperig gebakken zwezerik met daslookaïoli, Kip met mango-habanerosaus, Gesmoorde rundershortrib in Rodecurrypasta & Ananas en Rundertartaar met Tomatillo & Jalapeno. Ook de vis- en groenterecepten mogen er zijn en de bijgerechten en salsa’s zijn een bijzondere vermelding waard. Ook staan er een aantal burgers en wat salades in het boek.

Het lijkt een klein boekje met zo’n gewone uitstraling. Vergis je niet. Het is een boek vol toprecepten die weliswaar niet allemaal even simpel maar zeker het proberen waard zijn. Overigens is een groot deel van de recepten goed maakbaar voor iedereen die een klein beetje zijn weg weet in de keuken. En een behoorlijk deel van de gerechten misstaat zeker niet op een chique en/of wat uitgebreider etentje. Mooie foto’s completeren het geheel. Een fijn boek.

Good Cook B.V. – €19,95 – ISBN 9789461431585

Koop bij bol.com