Marika Rentier, de schrijfster van het boekje Zuid-Afrikaanse culinaire safari is fotograaf. Dus dan weet je al dat het met de foto’s wel goed zit. Maar naast fotograferen is ook koken een passie. Of misschien is koken wel haar grootste passie. Marika is geboren en getogen in Mpumalanga (‘waar de zon opkomt’) en heeft daarna nog 7 jaar in Kaapstad gewoond. Ze woont nu in Nederland en om de overgang van het mooie warme Zuid-Afrika naar het koude Nederland te verzachten zet ze regelmatig gerechten uit de Kaapse keuken op tafel.

De twee passies hebben geresulteerd in een leuk receptenboekje dat de nog redelijk onbekende Zuid-Afrikaanse keuken smakelijk onder de aandacht brengt. In zeven hoofdstukken reizen we door de gevarieerde Kaapse keuken en komen we heerlijke gerechten tegen als Zoete patats met kaas en walnoten, Maleise visballetjes, Tropische Kingklip (vis) en lekkere drankjes als Rooibos-mango milkshake en Zebra-ijskoffie.

Wanneer er minder goed verkrijgbare ingrediënten gebruikt worden (en dat zijn er maar weinig) wordt een alternatief gegeven.

Door het hele boekje zien we smakelijke foodfoto’s maar ook trekt het mooie Zuid-Afrika aan ons voorbij. Op de website van Baie Lekker is het boekje uitgebreid te zien en te bestellen (in twee verschillende uitvoeringen). Ook erg leuk als cadeautje.