In Brugge staat een beroemde winkel. Zo beroemd dat men er vanuit Antwerpen en Brussel speciaal naar toe komt. Ze verkopen er niets dan confituur. Jam ja, in maar liefst honderdvijftig verschillende smaken. Helaas ligt Brugge niet om de hoek ook al kun je de jam ook via internet bestellen.

Confituur van Jam Jam

Gelukkig voor ons delen de eigenaren van de potjes Jam Jam Konfituur van Het Landhuys hun geheimen met ons. Een van die geheimen is het gebruik van appelpuree, waardoor je 30% minder suiker hoeft te gebruiken. Extra veel fruit en smaak dus! Het boek staat vol met verrassende combinaties, naast klassiekers natuurlijk. En dat confituur ook hartig kan zijn bewijzen smaken als mango, mosterd & witlof of tomaat-basilicum.

Het boek is mooi vormgegeven met paginagrote (sfeer)foto’s en heldere recepten. Een indicatie hoeveel potjes jam er uit één recept te halen valt was prettig geweest. Echte beginnelingen missen wellicht de basis om in te maken, zoals het noodzakelijke steriliseren van de potten om te voorkomen dat je zelfgemaakte jam bederft. Maar voor wie al een beetje bekend is met jam maken biedt Confituur van Jam Jam een keur aan ideeën.

Een apart hoofdstuk is gewijd aan jam met een vleugje alcohol. Denk luxe aardbeienjam met champagne of sinaasappel met campari. Heerlijke recepten waarin de jams zijn gebruikt vormen een toegift naast de jambereidingen.

Danny de Winter en Katrien Maes zijn er in geslaagd om je te doen verlangen naar zomerse ontbijtjes in de tuin. Ga maar vast potjes sparen want dit werkt verslavend. Die jam maak je voortaan zelf!

Bekijk op bol.com

Confituur van Jam Jam – Uitgever: Lannoo – € 19,99 – ISBN 9789401441391