Zondag vind ik de fijnste dag van de week. De wekelijkse boodschappen zijn gedaan, wassen gedraaid en de hele dag ligt voor je. Eindelijk tijd om zelf brood te bakken of een stoofschotel te bereiden. Even opladen voor de werkweek weer begint.

In het kookboek Zondag vind je de favoriete recepten van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company. Tjokvol comfort food of je nu met vrienden borrelt, in de tuin natafelt of een pyjamadag houdt. Zondag ziet er gezellig uit en dat begint al met de cover. Half gedessineerd en glimmend koperen letters nodigen je uit om het boek door te bladeren. Een waardig opvolger van hun eerste boek Limonade.
Eenmaal opengeslagen vallen de sfeervolle zwart-wit beelden op en de paginagrote food foto’s. Op de achtergrond van de recepten opnieuw mooie dessins die de leesbaarheid gelukkig niet in de weg zitten omdat ze in een wit vlak zijn geplaatst.

De gerechten zijn enorm gevarieerd. Dik belegde dubbele wentelteefjes om samen met de kinderen te bakken. Of warme camembert met vijgenchutney bij een goed glas wijn. Kip met bier leent zich voor buiten koken op open vuur en er staan hier en daar ook vegetarische gerechten in, zoals de vega paella. Zoals Arno en Mireille zelf al schrijven; salades zijn altijd goed, net als soepen trouwens. De indeling ‘middag’ en ‘avond’ is niet altijd even duidelijk maar ach wat maakt dat nou uit op een zalige luie zondag.

De recepten zullen geen stress opleveren qua moeilijke ingrediënten of lastige bereiding, behalve misschien bij de zelfgemaakte pepermunt (waar je met de suikerthermometer aan de slag moet). Zowel de inhoudsopgave als het register helpen je kiezen. Alhoewel, er staan zoveel lekkere recepten in dat dat nog lastig wordt: keuzestress!

“Sundays … sleep until you’re hungry then eat until you’re sleepy”

Koop bij bol.com

Zondag – The Holy Kauw Company – uitgeverij Snor – ISBN 9789463140485 – €19,99