Kookboek Elke dag easy Aziatisch

Link naar Bol.com

Dominique Woolf is een nieuwkomer in de wereld van de kookboeken. Ze heeft meegedaan als kandidaat met de Britse tv-show The Great Cookbook Challenge.

Onder begeleiding van niemand minder dan Jamie Oliver won ze de Challenge. Haar deelname is een waanzinnig avontuur geweest en ze hoopt dat dit nog maar het begin is. Wie weet volgt er meer van haar hand. Elke dag easy Aziatisch is een kookboek geworden met eerlijke, verrukkelijke en toegankelijke recepten uit heel Azië.

Op haar negende kreeg Dominique van haar Nederlandse oma haar eerste kookboek en daardoor werd er een zaadje geplant van een stil verlangen om ooit zelf een kookboek te schrijven en zo geschiedde.
Van nature grijpt ze naar Thaise en Aziatische gerechten. Haar Thaise moeder zette voor de maaltijden veelal saté, roerbakgerechten, noedels en curry’s op tafel. Van haar moeder leerde Dominique ook dat je tijdens het bereiden van de maaltijd steeds maar moet blijven proeven en naar een balans moet zoeken van zoetige, zoutige en een beetje pikante smaken.

Met dit kookboek wil Dominique Woolf je aansporen om dagelijks gerechten op tafel te zetten die zij zelf ook klaarmaakt. Alles geïnspireerd door haar moeder en oma en de vele reizen die ze zelf maakte. De gerechten zijn allemaal eenvoudig klaar te maken na een drukke werkdag. Dominique weet zelf hoe het is om naast een eigen bedrijf een gezin met drie kinderen te hebben. Soms komt ze doodmoe thuis na een lange dag hard werken. Ze hoopt dat ze met dit kookboek anderen kan inspireren om na een drukke dag toch de keuken in te gaan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Elke dag easy Aziatisch is opgebouwd uit diverse hoofdstukken waarin salades, oven-/grillgerechten, wok gerechten, curry’s en noedels de hoofdrol spelen Ook vind je kleine gerechten, bijgerechten en zoetigheden.
Soms zie je hele herkenbare gerechten zoals tonijnkoekjes, een broodje kipsaté of een pittige noedelsoep.
Maar ook verrassende gerechten met bijzondere smaken zoals een auberginecurry met erwten, spruitjes met chorizo op Kung Pao-style waarmee spruitjeshaters nog weleens over de streep getrokken kunnen worden. Dit komt doordat de spruitjes dan wat geschroeid zijn, waardoor de smaak optimaal tot zijn recht komt. De combinatie met een pikante zoete saus en rokerige chorizo maakt het gerecht spectaculair.

Ook recepten om zelf seroendeng of een zoete chilidipsaus te maken kun je in dit kookboek vinden. Hoe lekker is het om dit zelf te maken in plaats van uit potjes of flesjes.

Nagerechten zoals peertjes met misokaramel of chocoladekoek met miso zijn ook verrassende recepten om uit te proberen.

Elke dag easy Aziatisch | Dominique Woolf
Kosmos uitgeverij | € 25,99
ISBN | 9789043926522