Link naar inkijkexemplaar op Bol.com

Zeinab Alhashime-Bakker. Een toepasselijke naam voor een jongedame die in 2022 in de finale van Heel Holland Bakt stond en van bakken haar beroep heeft gemaakt. Op Instagram kun je haar baksels zien en via haar website kun je die ook bestellen. En ze geeft workshops waarin ze je leert hoe je zelf die mooie taarten kunt maken.
Vanaf nu kun je dat ook leren via haar eerste boek Zoets van Zeinab. Ze laat in haar boek stap voor stap zien hoe je zelf de lekkerste spektakelstukken maakt. Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken. We beginnen met de Basis en dat hoofdstuk is weer onderverdeeld in alles wat je moet weten voor je met bakken begint. Er zijn bijvoorbeeld Dieet- en allergietips. En een heel bijzonder Smaakpalet dat ervoor zorgt dat je met de recepten uit dit boek wel 400 verschillende taarten kunt maken!

Ook bij de Basis hoort het hoofdstuk Cakes & Co dat maar liefst 20 verschillende recepten voor taartlagen geeft. De verschillende cakes kun je natuurlijk ook gewoon bij de koffie presenteren. Stuk voor stuk de moeite waard! Er zijn heel veel vullingen en crèmes en decoraties en andere zoetigheden en dan nog zeer uitgebreid de How-to’s die bij vrijwel ieder baksel wat je ooit maakt goed van pas komen.

Pas op pagina 158 beginnen we aan de 30 pagina’s met de eigenlijke taarten. Dat lijkt niet veel maar dat is schijn. Want we hadden al de recepten voor de taartlagen en het smaakpalet. En dat, samen met alle andere recepten die je nodig hebt om een taart uit je keuken te toveren, maakt dat je enorm veel recepten hebt. Het is simpelweg een kwestie van combineren.
Er zijn heel veel recepten in Zoets van Zeinab waarvan ik denk, dat zou bij mij nooit een taart worden. Ik knabbel het voor die tijd zo wel op! Zoals de gebakken notenspijs. Een knapperige laag voor tussen een taart maar wie kan daar nou vanaf blijven?

Om van alle soorten mousse nog maar niet te spreken. Die smeer ik wel op een cake uit het desbetreffende hoofdstuk en klaar ben je. Nee, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar wel een erg aantrekkelijk idee voor een snelle traktatie. Dan hebben we het nog niet over de heerlijke koekjes waar je er gerust wat meer van mag bakken dan nodig.
Ik heb geen idee of ik ooit zo’n grote en prachtig versierde stapeltaart zal maken zoals Zeinab dat laat zien. Maar ik weet wel dat ik veel van de andere kleinere en dus minder bewerkelijke recepten een keer zal maken.

Of je nu wel of niet een spektakelstuk van een taart zult bakken, één ding is zeker: Zoets van Zeinab is zelf een spektakelstuk en een must-have voor de thuisbakkers.

Zoets van Zeinab | Zeinab Alhashime-Bakker
Becht | €29,99
ISBN 9789023017127