PannenkoekenVolgens mij ken ik niemand die er niet van houdt: pannenkoeken. In Nederland eten we vaak een stapel pannenkoeken met stroop, suiker of appel, maar pannenkoeken zijn er in heel veel soorten en maten en in dit boekje staan maar liefst 70 pannenkoekrecepten.

Het boek begint met een aantal tips voor het bakken van de perfecte pannenkoek gevolgd door een aantal basisrecepten. Hier lees je precies hoe je bijvoorbeeld blini’s maakt. Ook basis galettes, karnemelkpannenkoekjes en dosa’s komen aan bod. Er staat zelfs een veganistische basispannenkoek in.

Als je de basis onder de knie hebt kun je vervolgens aan de slag met beleg en vullingen. De recepten zijn verdeeld naar maaltijdgang. Bij het hoofdstuk Ontbijt & Brunch vind je bijvoorbeeld amandelpannenkoekjes met honing & bosvruchten, karnemelkpannenkoekjes met honeycomb-boter of pannenkoekjes met eggs benedict.

In het hoofdstuk Lunch & Kleine Hapjes lees je over bietenblini’s met gerookte makreel & dille, flensjes met appel, bacon & comté en roggeflensjes met geitenkaas & spekreepjes. Voor de avondmaaltijd kun je ook terecht in dit boek. Je hebt een ruime keuze uit bijvoorbeeld ovenpannenkoeken met varkensvlees, venkel & chili, kastanjeflensjes met romige paddenstoelen, flensjes met kip & mais of pannenkoekjes met pekingeend & hoisinsaus.

Pannenkoeken lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor zoete gerechten. In het hoofdstuk Zoete Lekkernijen vind je bijvoorbeeld blintz met mascarpone & bosbessen, chocolade-pannenkoekentaart, flensjes met peer, walnoten & gezouten karamel of peperkoek pannenkoekjes.

Zoals we van uitgeverij Veltman gewend zijn, ziet dit boek er tip top uit. Mooie foto’s, goede en duidelijke lay out en recepten waarmee iedereen uit de voeten kan. Bovendien is de receptuur eenvoudig en duidelijk. De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en het boek biedt je een aantal klassiekers, maar ook genoeg originele recepten. Door dit inkijkexemplaar krijg je een goed beeld van het boek.

Bekijk op bol.com

Pannenkoeken – Sue Quinn – Veltman Uitgevers – ISBN 9789048316519 – € 17,50