Samenvatting

Een maaltijdsoep is een uitstekend idee als je gezond en lekker wilt eten maar toch niet al te lang in de keuken wilt staan. In dit boek vind je 100 fijne recepten voor heerlijke soepen: traditionals, wereldsoepen en creatieve soepen met verrassende smaakcombinaties.
Van Gazpacho tot een Minestrone, van een Krupnik tot een Harira, van een Tom Ka Kai tot een Mulligatawny, van een spruitjessoep met gerookte worst tot een beter gevulde linzensoep.
Wereldsoepen is een basisboek met soepen voor alle seizoenen: heerlijk in de herfst, verwarmend in de winter, lekker in de lente en zalig in de zomer. In dit boek vind je volop inspiratie.

Recensie

De boeken van culinair styliste en kookboekenschrijfster Sophie Dupuis-Gaulier zijn vaak internationaal georiënteerd. De titel ‘Wereldsoepen’ is dan ook juist gekozen. We maken soepen uit de hele wereld. Van de klassiekers uit de Franse keuken tot Italiaanse minestrone, Marokkaanse harira en pompoensoep met Morbier. Het zijn stuk voor stuk hartverwarmende maaltijdsoepen uit alle windstreken.
In het hoofdstuk creatieve soepen staan recepten waar zelfs de doorgewinterde soepkokers weer even mee vooruit kunnen. Van bloemkool-kaassoep met ravioli, wortelsoep met lavendel tot spruitjessoep met cider en rookworst. Wereldsoepen is een groot boek met duidelijke recepten en veel smakelijke foto’s van het eindresultaat. In de index is te zien uit welk land het recept komt.

Wereldsoepen is een boek met een zachte cover. Het blijft openliggen als je ermee aan de keukentafel zit en dat is verdraaid handig. De foto’s van de soepen beslaan een hele pagina. Op de andere pagina staat het recept en zoals we gewend zijn van Sophie Dupuis-Gaulier zijn die recepten kort en bondig. Er staat een uitgebreid inkijkexemplaar op Bol.com waar je ook de index kunt zien.

Liefhebbers van soep die eens iets bijzonders willen maken komen ruim aan hun trekken. Het boek sluit af met een uitgebreid register op ingrediënt.

Wereldsoepen – Sophie Dupuis-Gaulier – Forte Culinair – ISBN 9789462500327- €24,99