Jean Beddington stond zo’n veertig jaar in restaurants te koken en maakte élke dag wel een bouillon. Al die ervaring stopte ze in het onlangs verschenen Bouillon (shortlist Gouden Kookboek).

Inhoud:
‘Een perfecte bouillon is de basis van veel gerechten – of dat nou een soep, een saus of een gerecht is. In dit boek lees je alles over do’s en don’ts, tips en tricks van de chef. Eindelijk weer zo’n boek waarop je teruggrijpt, eentje dat no-nonsense is en nooit teleurstelt.
Jean Beddington onthult de geheimen achter zo’n perfecte bouillon. Of het er nu een is op basis van groente, gevogelte of vis; in dit boek staan ze allemaal. Want als de bouillon goed is, dan ligt het succes van het gerecht binnen handbereik.
Maak de gebakken kabeljauwhaas met risotto van gamba’s, little gem en tomaten-kappertjessaus, bereid de tomaten- en rode pruimensoep met ricotta en bieslook of probeer de groene groenten in bouillon met couscous, yoghurt en harissasaus.’

Bouillon: naar soep, saus en gerecht – Jean Beddington – Karakter Uitgevers – ISBN 9789045219431 – €29,99

Meer soep? Zie ook Veel soeps, Soep en het gelijknamige Bouillon van Vicki Edgson en Heather Thomas.

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.