Heerlijk zo’n hartverwarmende kom na een winterse wandeling. Of een opkikkertje tijdens de lunchpauze. Maar net zo lekker met een frisse salade na een dag strand. Kortom het is altijd tijd voor soep.

Dat vond Anna Decock ook. Ze verzamelde maar liefst honderd verschillende recepten voor soep in elk seizoen in deze paperback. Naast een register op ingrediënten bevat Alle dagen soep ook een register op soort soep. Hierbij is een aparte indeling gemaakt: romig, licht, maaltijdsoep, koud, exotisch, zuiders en klassiekers plus vier basisbouillons en vijf zoete soepen. De recepten zelf staan kriskras door elkaar dus die registers heb je wel nodig. Jammer trouwens dat de foto’s afkomstig zijn van shutterstock.

Soep is eigenlijk heel simpel te bereiden, je hebt soms alleen voldoende tijd nodig. En zelfs dat valt mee in Alle dagen soep. Meestal heb je de soep binnen een half uur op tafel of zelfs nog sneller. Wat dacht je van een koud komkommersoepje met meloen en dragon? Maak er een groene salade bij en serveer met boerenbrood. Dan ben je in een kwartiertje klaar. Heerlijk voor een lome zomeravond in de tuin of op het balkon.

Door gebruik te maken van bonen uit blik is ook de minestrone met dertig minuten klaar. Dus zelfs op drukke doordeweekse dagen is een maaltijdsoep een prima alternatief voor een standaard AGVtje (aardappelen, groente en vlees). Nog een voordeel is dat je er veel groente in kwijt kan. En met honderd recepten mag je over gebrek aan inspiratie niet meer klagen.

Koop bij bol.com
Alle dagen soep – Anna Decock – Manteau – ISBN9789022333709 – €19,99