Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die niet zo van soep houden. Dat zijn er vast niet veel. Vrijwel iedereen maak je blij met een smakelijke soep. Bij SOUP EN ZO weten ze dat heel goed. In Amsterdam zijn drie winkels van SOUP EN ZO waar ze de heerlijkste soepen maken. Maar ja, niet iedereen woont in Amsterdam en is in de gelegenheid om er regelmatig een kom soep te gaan eten.

Gelukkig zijn de mensen van SOUP EN ZO zo aardig om hun favoriete soeprecepten met iedereen te delen in het boek Soep. Een kleine hardcover met zwart-wit foto’s van de winkels en kleurenfoto’s van alle soepen en toppings die in het boek staan.
Soep koken is niet moeilijk en zeker met de recepten uit het boek Soep zal iedereen een bekende of exotische soep op tafel kunnen zetten. De recepten zijn duidelijk en de ingrediënten overal verkrijgbaar.

We komen bekende soepen tegen zoals uiensoep met gegratineerd stokbrood en Hollandse kippensoep. Maar er staan ook behoorlijk wat bijzondere soepen in en alleen al het lezen van de recepten doet je watertanden. Wat dacht je van Pittige spinaziesoep met kokos, Braziliaanse bruinebonensoep met chorizo en salami, Pindasoep met banaan, Linzensoep met Provençaalse kruiden en jalapeñopepers, Mosterdsoep met paprika en prei. Er lijkt geen einde aan te komen. Het boek bevat ook een hoofdstuk toppings zoals groene harissa en pittige korianderpesto.

Er zijn meer kookboeken met als onderwerp Soep maar dit boekje kunnen we wel één van de betere noemen. Je kunt hier niet doorheen bladeren zonder direct plannen te maken om een fijne pan soep te gaan koken. Ze zijn allemaal even heerlijk. Het inkijkexemplaar op Bol.com geeft een goede indruk van wat je kunt verwachten. Een heel fijn soepboekje.

Kosmos Uitgevers – €16,99 – ISBN 9789021563312

Het recept voor Caldo verde van aardappels en kool met chorizo vind je hier op Culinette.

Bekijk op bol.com