In het Italiaanse Umbrië staat het beste vegetarische hotel-restaurant ter wereld. De eigenaren Alberto Musacchio en Malu Simoes ontvangen gasten uit alle landen. Het is een klein hotel met maar negen kamers, uitzicht over het meer van Trasimeno en een heerlijk zwembad. Je snapt dat je bijtijds moet reserveren om hier te kunnen verblijven.
We kennen de auteurs al van hun succesvolle boek Vegeterranean dat in 2008 uitgegeven werd in het Nederlands. Met “Vegano Cucino Italiano” maken ze de stap van vegetarisch naar vegan. In tegenstelling tot hun vorige boek waar een aantal culinaire hoogstandjes in te vinden zijn, is “Vegano Cucino Italiano” gericht op simpel en snel een veganistisch gerecht op tafel zetten.

Vegano Cucino Italiano

In dit grote kijk- en kookboek staan ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel kunnen staan. Ik moet er dan wel bijzeggen dat dat geldt voor 1 gerecht en vaak zul je meer keus op tafel willen hebben. Maar toch, de recepten zien er allemaal heel goed maakbaar uit. De hoofdstukken zijn als volgt ingedeeld: Voorgerechtjes (kleine hapjes), Voorgerechten, Hoofdgerechten en Desserts. Tussen de recepten door staan kleine columns met meer informatie, leuke verhalen en bijbehorende foto’s.

De foto’s zijn gemaakt door Giorgio Violino. Ze zijn een lust voor het oog en laten ook zien dat een gerecht nog zo simpel kan zijn maar dat je met de opmaak van het bord er in een handomdraai een kunstwerk van maakt. We zien heerlijke gerechten zoals Focaccia met een topping van andijvie en zwarte olijven, preirolletjes met groentepaté, kokosaardappelen, aardbeienrisotto (en nee, dat is geen dessert), lasagnette met een kikkererwten-currysaus en wat te denken van spicy gebakken groente.

Bij alle recepten staat duidelijk aangegeven of het gerecht eenvoudig, makkelijk of moeilijk te maken is, voor hoeveel personen het is en wat de de bereidingstijd is. Ook kun je in één oogopslag zien of er een glutenvrije optie gegeven wordt. Bij ieder gerecht wordt een wijnadvies gegeven. Wie snel en simpel Italiaans en veganistisch wil koken zal genieten van dit boek dat ook nog eens goed betaalbaar is.

Bekijk op bol.com

Vegano Cucino Italiano – Alberto Musacchio en Malu Simoes – Karakter Uitgevers – ISBN 9789045219530 – €19,99