Yam Khai Dao

Als je een recept wilt plaatsen uit de Saladebijbel van Welmoed Bezoen dan ben je wel even aan het zoeken. De keus is enorm en ze zijn allemaal even lekker. Lees hier de recensie met daarin een pdf met de index. Uiteindelijk viel de keus op de Thaise gebakken eiersalade uit het hoofdstuk Salades voor de grote trek.

Voor 4 personen

BEREIDINGSTIJD 20 MINUTEN

INGREDIËNTEN
• 5 el arachideolie
• 6 eieren
• sap van 2 limoenen
• 2 el palmsuiker
• 2 el vissaus
• 1-2 chilipepers, fijngesneden
• 2 knoflooktenen, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, in reepjes
• 2 tomaten, in partjes
• 1 sjalot, in dunne halve ringen
• 15 g koriander, grof gesneden
• 4 el cashewnoten, geroosterd en grof gesneden
• 4 el gebakken uitjes
• zout

BENODIGDHEDEN
• keukenpapier

Deze salade is net zo lekker als dat het klinkt. Perfect voor elk moment van de dag, maar de salade is vooral lekker op dagen waar je een opkikker kan gebruiken.

1 Verhit de arachideolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Breek de eieren één voor één in de olie en bak ze krokant en gaar. Bestrooi de eieren met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

2 Meng het limoensap met de palmsuiker, vissaus, chilipeper en knoflook. Roer tot de suiker is opgelost en breng op smaak met zout.

3 Snijd de eieren in grote stukken en meng met de bleekselderij en tomaat. Bestrooi met de sjalot, koriander en cashewnoten. Schenk de dressing over de salade en bestrooi met de gebakken uitjes.

Saladebijbel | Welmoed Bezoen
Carrera Culinair | €34,99
ISBN 9789048865437