Een recept kiezen uit Vegan east (lees hier de recensie) is aan de ene kant makkelijk maar aan de andere kant ook weer niet. Want er staan zoveel lekkere recepten in dat je ze allemaal wilt. Dat kan overigens want dan koop je gewoon het boek.

Ik koos de spicy zuurkool. De reden daarvan is dat dit recept laat zien hoe simpel een vegan gerecht kan zijn. En bovendien hou ik van zuurkool. Het is een bijgerecht voor vier personen.

Ingrediënten

  • 500 gram biologische zuurkool
  • 1 el arachideolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • zout
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 2 tl sambal oelek (of 1 rode peper, fijngesneden)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop (of suiker)

Extra nodig: een vergiet

Spoel de zuurkool af met water in een vergiet en knijp goed droog.

Verhit olie in een wok en fruit de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuutje mee. Voeg de sambal toe en vervolgens de zuurkool. Schep goed door. Voeg dan de kerrie, sojasaus en ahornsiroop toe. Wok nog een paar minuten.

Milou van der Will geeft de tip om er ook eens loempia’s mee te vullen. Heerlijk toch? En ik stamp het door de aardappelen. Aziatische zuurkoolstamppot die toch een beetje Hollands is. Echt een aanrader.