Het is bijna weekend!

Zomerweekenden zijn wat mij betreft echt anders dan herfst- en winterweekenden. In de zomer wil ik mijn bed uit zodra ik wakker ben en dingen doen. Als het koud en guur is wil ik ‘s morgens rustig opstarten en uitgebreid ontbijten, met koffie en een krantje. Nu het najaar nadert laat ik je zien wat mijn favoriete zondagochtend ontbijt is: de scrambled eggs (roerei) van Heston Blumenthal. Het kost even tijd en geduld (en behoorlijk wat calorieën), maar oh oh oh wat is het ‘t waard!

In bovenstaand filmpje laat Heston zelf – in een oude aflevering van Masterchef Australia – zien hoe je de allerlekkerste scrambled eggs maakt. Hij gaart ze au bain marie, wat zorgt voor een extra romige textuur, en hij serveert ze met beurre noisette.

Ga er even voor zitten en probeer het eens. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben.