Blue Monday? Vergeet het maar! Maak een tuintje in je hart (en op je bord) met deze avocado garden uit The Avocado Show. Vul de avocado met heerlijke hummus en versier die uitbundig met kleurrijke specerijen en eetbare bloemetjes. Lekker als lunch- of voorgerecht. En vegan dus.

The Garden of Vegan
Voor de hummus en gremolata gebruik je ook de steeltjes van de koriander.

Ingrediënten (voor  1 persoon)
1 avocado
sushiazijn of limoensap
zeezout
cress, eetbare bloemetjes, gerookt paprikapoeder, zwart sesamzaad, chilivlokken

Limoen- korianderhummus:
200 g gekookte kikkererwten, uitgelekt
½ kleine knoflookteen, geraspt
het sap en de rasp van 1 onbespoten limoen
1 klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes
2 flinke el tahin
zout

Gremolata:
de rasp van ½ onbespoten limoen
1 flinke el korianderblaadjes en -steeltjes, fijngehakt
½ kleine knoflookteen, geraspt
peper en zout

Extra:
keukenmachine

Bereiding
– Voor de hummus laat je de kikkererwten en de geraspte knoflook in een keukenmachine een paar minuten draaien. Voeg de overige ingrediënten voor de hummus toe, behalve het zout, en draai tot alles goed gemengd is. Proef en voeg naar smaak zout toe.
– Meng de ingrediënten voor de gremolata, proef en breng op smaak met peper en zout.
– Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Snijd een klein stukje van de bolle kant van beide avocadohelften zodat je avocado garden straks steviger staat.
– Smeer de avocadohelften in met sushiazijn of limoensap. Vul beide helften met de hummus en breng de bovenranden van de avocado op smaak met zeezout. Verdeel de gremolata over de hummus en leg er de cress en eetbare bloemetjes bovenop. Versier de bovenranden van beide helften met gerookt paprikapoeder, sesamzaad en chilivlokken.

Recept & foto uit:
The Avocado Show: unieke avocado recepten – Ron Simpson, Julien Zaal en Colette Dike van Fooddeco – Kosmos Uitgevers/Mendo – ISBN 9789021570105 – €18,50

Achtergrond: detail roze bank The Avocado Show