Aflopen maandag vertelde ik over het boek Taco’s van Filipe Fuentes Cruz en Ben Fordham. Wat ik erg leuk vond aan dit boek is dat er ook zoete tacorecepten instonden en één van die recepten wil ik hier graag delen: Tortilla de Chocolate Con Helado of Chocoladetaco’s met ijs en agave.

Wat heb je nodig:

100 gram masa harina (fijn geel maïsmeel)
135 gram bloem
30 gram cacao
1/2 tl zout
80 ml olijfolie
30 gram agavenectar of vloeibare honing
Vanille-ijs
100 gram gehakte walnoten
karamelsaus of dulce de leche om te garneren

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat (of meerdere) met bakpapier. Doe de masa harina in een grote kom. Zeef de bloem en cacao erboven. Voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de olijfolie, agavenectar of honing en 2 dl warm water toe. Meng alle ingrediënten goed en kneed er een soepel deeg van. Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes. Methode 1: Leg een balletje deeg in het midden van de tortillapers die is afgedekt met plastic (om plakken tegen te gaan), sluit en open de pers en je hebt een dun deegplakje. Methode 2: bedekt het balletje deeg met een stukje plastic en druk er met een zware pan op, duw het met je handpalm in de juiste vorm en dikte.

Leg de tortilla’s vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6-7 minuten in de voorverwarmde oven (kan in porties). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

SERVEREN: leg de afgekoelde chocolade tortilla’s op borden en schep met een lepel wat vanille-ijs op elke tortilla. Bestrooi met de gehakte walnoten en sprenkel er wat karamelsaus of dulche de leche over.

Comer sabroso!!