Helaas werkt het weer nog niet echt mee deze lente, maar ooit wordt het zonnig en warm en krijgen we vanzelf zin in ijs. Vijf jaar geleden kwam IJs & co uit. Dat boek is inmiddels alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Daarom komt IJs & co 2.0 goed van pas.

IJs & co

link naar bol.

Aniek Keijsers heeft een aantal recepten aangepast en er staan behoorlijk wat vegan ijsjes in deze tweede versie. Ongeveer de helft van de recepten is vegan te maken. Wat ook fijn is voor iedereen die niet tegen lactose kan of een melkeiwit allergie heeft.

Er is ijs op een stokje, granita, sorbets, schepijs en frozen yoghurt. Met twee ijsbasis soorten kun je veel schepijs varianten maken. Een custard voor het gewone ijs en een combi van soja of havermelk met kokosmelk voor de vegan ijsjes.

Zelf een Viennetta maken of een baked Alaska? Je vindt het in een apart hoofdstuk met ijstaarten. Er zijn  drankjes met ijs en alcohol, zoals frozé of scroppino, maar ook voor een milkshake of een over the top freak shake kun je in IJs & co 2.0 terecht. Zelfs de toppings, sauzen en koekjes kun je zelf maken.

Een uitgebreide recensie van het eerste boek vind je hier op kookboekennieuws. Dus had je IJs & co nog niet, pak dan nu je kans met IJs & co 2.o. En nu maar hopen op een mooie warme zomer.

IJs & co 2.0 – Aniek Keijsers – uitgever Good Cook – ISBN 9789461433169 – € 24,50