Bij Kookboekennieuws merken we dat de lancering van een aantal kookboeken is uitgesteld. Logisch als de boekwinkels dicht zijn en er dus veel minder promotie gemaakt kan worden. Gelukkig mag je straks boeken bestellen en ophalen bij je plaatselijke boekhandel. En er komen hele leuke kookboeken aan kunnen we wel stellen.

Na een hele dag achter het scherm met virtuele vergaderingen heb ik soms gewoon geen puf meer om te lezen. Waarschijnlijk loop ik hopeloos achter, maar ik heb de podcasts ontdekt. Ideaal om na zo’n lange werkdag een half uurtje tot een uurtje te luisteren. En dan natuurlijk het liefste over koken, ingrediënten, eten en alles wat daar mee samenhangt. Misschien ook wel iets voor Kookboekennieuws liefhebbers dachten we dus hebben we een paar van onze favorieten op een rij gezet.

 

Wat Schaft de Podcast logo

Wat schaft de Podcast

Wat Schaft de Podcast is van Jonas Nouwen en Jeroen Doucet. In elke aflevering gaan Jonas en Jeroen in gesprek over lekker eten en drinken. De podcast is gemaakt voor de beginnende thuiskok die zijn repertoire wil uitbreiden, voor de lekkerbek die eigenlijk wel wil weten wat hij eet en voor de ervaren kok die benieuwd is welke trends zijn opgepikt.
Jonas en Jeroen houden van koken, eten en uit eten gaan, ook hun reizen hoor je terug in de verhalen. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering, die je kunt beluisteren via spotify, iTunes, deze site of je eigen podcastapp.

 

 

 

Afbeelding

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

 

 

 

https://hrn-drupal.s3.amazonaws.com/styles/medium/s3/programs/logos/ATOTP-w-tagline.jpg?itok=jT8W8A9aA Taste of the Past

Dit is een persoonlijke favoriet. Elke week trakteert Linda Pelaccio,een culinaire historica, je op een reis door het culinaire verleden van vele culturen. Van het oude Mesopotamië tot het Victoriaanse kerstfeest en het verhaal van foie gras. Leerzaam, Engelstalig. Je vindt m in je podcast app of via deze link

 

 

 

 

 

De Keukencast logo

De Keukencast podcast

In elke aflevering van de KeukenCast praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met twee gasten over een ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Dat doen ze aan de grote tafel in Eva’s underground restaurant Chez PdeB. Chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten delen hun kennis en laten hun licht schijnen op wat er ter tafel komt.

 

 

 

 

 

De PodKaast logo

De PodKaast

De PodKaast is een wekelijkse podcast over jawel kaas. Fromager Maarten Koek en foodie Etienne Verhoeff nemen je mee in de wereld van de kaas. Samen schreven ze ook al het boek De Nederlandse Kaasplank. Daarbij gingen ze langs bij kaasboeren in Nederland die bijzondere kazen maken. In deze afleveringen praten ze met kaasboeren en wat je drinkt bij kaas.

 

 

 

 

Veel luisterplezier! En mocht je nog een tip voor ons hebben, een podcast die we echt niet mogen missen, laat het ons weten.