Het is weer zover: het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt begint! Veel blijft vertrouwd – de jury, de 10 kandidaten en de tent – maar er is ook nieuws. In plaats van het eerdere Smaakt naar meer, gepresenteerd door André van Duin, is er deze winter het nieuwe programma Doorbakken. Irene Moors presenteert dit verlengstuk van HHB vanaf woensdag 25 december op NPO 1.

Doorbakken praat verder over het thema en de gebeurtenissen in HHB. Ook zijn er gesprekken buiten de bakwereld, met gasten op diverse bijzondere locaties en reportages waarin de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dieper ingaan op bijvoorbeeld ingrediënten en tradities.

Natuurlijk is er bij dit nieuwe seizoen ook weer een boek voor de thuisbakker:
Ik hou van Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020 is het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland! Bak ook dit jaar weer mee met de technische opdrachten van tv. Of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten, altijd goed. Van vrolijke jamkoekjes tot meringue kerstboompjes, met Heel Holland Bakt weet iedereen hoe het moet!’

Online kun je in het inkijkexemplaar (met inhoudsopgave) al een beetje zien wat er aan opdrachten voorbijkomt. Ovens aan, gaan!

Ik hou van Heel Holland Bakt mee – Kosmos Uitgevers – ISBN 9789021574479 – €24,99
Heel Holland Bakt is vanaf zondag 15 december te zien op NPO 1. Doorbakken start op woensdag 25 december op dezelfde zender.
Foto’s: Omroep Max

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.